Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Навіть Великобританія питає: чи не ігнорують волю народу в Україні?

П'ятниця, 24 травня 2013, 11:07

Український парламент після виборів у 2012 році ще не запрацював повною мірою.

Таку думку озвучив посол Великобританії в Україні Саймон Сміт, передає "Інтерфакс-Україна".

"З одного боку, ще рано підбивати підсумки роботи парламенту і говорити про якісь результати, адже, на мій погляд, він ще не запрацював повною мірою так, як він міг би працювати", - зазначив він.

"Ми бачимо, що політичні сили в парламенті ще не визначили для себе той перелік питань, за якими вони можуть досягти консенсусу, і ми бачимо, що зараз ситуація більше нагадує конфронтацію, ніж прагматичну роботу на підставі пошуку компромісу", - сказав посол.

Разом з тим, він в якості винятку привів заяви про євроінтеграцію, прийняті більшістю голосів в українському парламенті.

"Так, результатом виборів стала певна розстановка політичних сил у Верховній Раді. Але виникає питання: наскільки адекватно події в Раді відображають рішення виборців? Можливо, деякі процеси в певному сенсі принижують або ігнорують волю народу?", - сказав Сміт.

Він також додав, що окрему стурбованість викликає проведення засідання парламенту поза будівлею Верховної Ради.

"У Європі існують серйозні сумніви щодо легальності проведення такої сесії 4 квітня. Якщо подібний випадок повториться або якщо з'являться докази того, що народних депутатів примушували поміняти свою позицію у Верховній Раді, то, звичайно, це підірве довіру представників ЄС", - підкреслив він.

Крім того, він згадав постійне відтягування рішення щодо перевиборів у 5-й округах, в яких результати виборів не були встановлені.

"Всі ці моменти відсилають нас до першого питання, а саме, наскільки ефективно були проведені ці вибори і наскільки поважається волевиявлення народу?", - зазначив посол.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування