"Свобода" заявляє про стеження за активістами в Броварах

П'ятниця, 24 травня 2013, 11:35

За активістами Броварської райорганізації ВО "Свобода" встановлено стеження, несанкціоновано прослуховують їхні мобільні телефони.

Як повідомляє прес-служба партії, 22 травня у Броварах київський свободівець, який приїхав до родичів, помітив, що біля будинку, де він перебуває, чатують підозрілі особи. Вони ще зранку розпитували сусідів та рідних про активіста.

Прибувши на допомогу побратиму, націоналісти місцевої районної Броварської "Свободи" "відлякали" підозрілих осіб фотокамерами. Ті спішно сіли в автівку (номерний знак: СА 5575ВС) і забралися геть.

Як стверджують активісти "Свободи", такі стеження стали вже систематичними. "Так, уранці 23 травня на зустріч активістів місцевого осередку "Свободи" несподівано завітали міліціянти з Печерського райвідділку міліції Києва. Вони були добре обізнані щодо дій "Свободи". Предметом їхньої цікавості були події 2 квітня в столиці та особа хлопчини "у червоній шапці". Переконавшись, що місцеві націоналісти не володіють цією інформацією, міліціянти поїхали й натякнули, що "це не остання розмова", – розповів голова місцевої районної організації Олег Шевчук.

Броварська районна організація ВО "Свобода" заявляє про неприпустимість незаконного стеження за її активістами. Націоналісти розпочали власне розслідування щодо фактів незаконного прослуховування телефонів, втручання в роботу організації, тиск на її активістів. За результатами розслідування буде скеровано відповідне звернення до правоохоронних органів для вжиття запобіжних заходів.

Прес-служба зазначає, що після масової акції у квітні з вимогою призначити вибори в столиці міліція розпочала "масовий терор" проти активістів "Свободи" та патріотичної молоді.

"Так, на допитах у Печерському райвідділі побувало близько тисячі активістів. Крім того, міліціянти вдалися до телефонного терору та підступно намагаються завербувати молодих патріотів, призначаючи "неформальні зустрічі", - стверджують у партії.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування