У Раді Європи проконтролюють виконання рішень Євросуду щодо Луценка і Гонгадзе

П'ятниця, 24 травня 2013, 12:35

Комітет міністрів Ради Європи 4-6 червня розгляне виконання Україною рішень Європейського суду з прав людини у справах екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та журналіста Георгія Гонгадзе.

Таке обговорення відбудеться в рамках засідання Комітету, в ході якого міністри проаналізують виконання рішень, реалізація яких викликає особливу стурбованість, йдеться в повідомленні Ради Європи, переданому агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю в Брюсселі.

На порядку денному, крім України, стоять Албанія, Вірменія, Азербайджан, Бельгія, Боснія і Герцеговина, Болгарія, Греція, Угорщина, Ірландія, Туреччина і Великобританія.

У ЄСПЛ нагадали, що рішення у справі Гонгадзе набуло чинності 8 лютого 2006 року і стосувалося звинувачень про незабезпечення захисту життя журналіста, який був відомий критичною позицією відносно влади; неефективного розслідування його викрадення та смерті; поводження з його вдовою, що принижує людську гідність, і відсутності ефективних засобів правового захисту.

Відносно Луценка рішення набуло чинності з 19 листопада 2012 року і стосувалося необґрунтованого досудового утримання під вартою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...