Кримські татари таки змусили генконсула Росії подати у відставку

П'ятниця, 24 травня 2013, 16:16

Генконсул Росії в Сімферополі Володимир Андрєєв заявляє, що не згоден із заявою МЗС Росії з приводу його висловлювань про кримських татар і залишає свій пост.

"Я залишаюся при своїй думці і кожному слові своєї думки. А заяву МЗС розцінюю як безпорадну, дурну і безпринципну, таку що ганьбить МЗС Росії", - заявив він агентству "Інтерфакс-Україна" по телефону в п'ятницю.

"Вони виправдовуються за те, що я не говорив і, навпаки, не підтримують мене в тих позиціях, від яких відступати ніяк не можна. І взагалі за такі заяви треба карати всіх, хто їх пише, і хто дозволяє їх публікувати", - сказав він.

На питання про те, чи не є його позиція загрозою для його подальшої дипломатичної кар'єри, Андрєєв зазначив: "Природно, я ставлю себе в положення, в якому продовжувати мою роботу тут не представляється можливим. Я йду".

"Час (звільнення) визначить моє керівництво, звичайно. І тут стоять чисто практичні завдання - здачі і передачі справ наступного керівнику консульської установи. Але принципове рішення прийнято. Це моє рішення. Я, безумовно, залишаюся при своїй думці", - уточнив генконсул.

Він уточнив, що час його звільнення із посади - від тижня до двох: "Рішення прийнято. Решта залежить від багатьох чинників".

Говорячи про свою позицію щодо кримських татар, генконсул закликав журналістів користуватися його прямими цитатами, що не вириваючи їх з контексту.

"Це саме ті позиції, від яких не можна відступати. Вони нікого не ображають. Вони ідеал об'єктивності. Але чомусь комусь цікаво виривати з цього контексту, як власне і з історії Великої Вітчизняної війни, якісь епізоди і вставляти їх в сучасний політичний порядок денний. Я цим не займався", - підсумував Андрєєв.

Як повідомлялося, Андрєєв, кажучи про те, чому він не рекомендував російським льотчикам, учням і соратникам двічі героя Радянського Союзу льотчика-випробувача Амет-хана Султана йти на прем'єру фільму "Хайтарма", в якому на основі його біографії розповідається про депортацію кримських татар, заявив, що Росія не могла бути представлена ​​на прем'єрі фільму, що "спотворює правду про Велику Вітчизняну війну".

Генконсул також висловив переконання, що "тема колабораціонізму і пособництва окупантам зобов'язана бути присутньою у всіх заходах", які стосуються депортації кримських татар.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування