Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гей-парад вирішили провести закрито і не у центрі міста

П'ятниця, 24 травня 2013, 16:57

Організатори "Маршу рівності" (гей-парад) прийняв рішення перенести місце проведення правозахисної ходи за межі центральної частини Києва та змінити формат акції на закритий.

Про це йдеться у повідомленні, яке "Українській правді" надіслав оргкомітет Прайду.

"Ми розчаровані рішенням суду про заборону проведення публічних акцій в День Києва, у тому числі запланованого Маршу рівності", - зазначають в оргкомітеті Прайду.

"Ми вважаємо, що правозахисна акція жодним чином не суперечить концепції святкування дня міста, а обмеження прав громадян на свободу зборів у цьому випадку є необґрунтованим та упередженим", - додали вони.

"Марш проводиться заради того, щоби поставити на порядок денний питання громадської нерівноправності представників ЛГБТ-спільноти в Україні, виступити проти відверто дискримінаційних законопроектів, внесених радикально налаштованими парламентарями, захистити свободу слова та свободу мирних зібрань для всіх громадян незалежно від сексуальної орієнтації та ґендерної ідентичності", - сказано у повідомленні.

Як відомо, 23 травня Окружний адмінсуд Києва заборонив проведення всіх не пов'язаних з відзначенням Дня Києва 25 травня акцій, в тому числі проведення гей-форуму "Київ Прайд-2013".

Організаційний комітет гей-параду має намір провести марш 25 травня в Києві попри заборону суду.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування