Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У посольстві Росії поки не отримували заяви консула про відставку

Субота, 25 травня 2013, 12:30

У посольстві Росії в Україні поки не отримували офіційної заяви про відставку від російського генконсула в Сімферополі Володимира Андрєєва.

"Офіційної заяви я особисто не бачив, але якщо він озвучив це, то, напевно, він іде", - повідомив журналістам радник посланець російського посольства в Україні Андрій Воробйов у суботу в Києві.

За словами посланця, Андрєєв "чудово розуміє ситуацію, що склалася" і тому прийняв для себе таке рішення.

Як повідомлялося, Андрєєв в інтерв'ю телеканалу ATR заявив днями, що "тема колабораціонізму і пособництва окупантам зобов'язана бути присутня у всіх заходах", які стосуються депортації кримських татар.

Кримські татари у відповідь провели ряд акцій з вимогою оголосити генконсула персоною нон-грата.

22 травня зовнішньополітичне відомство України висловило надію, що МЗС Росії і російська влада дадуть належну оцінку висловлюванням Андрєєва, який в інтерв'ю фактично виправдав депортацію кримських татар.

23 травня в МЗС Росії визнали, що генконсул допустив некоректні формулювання щодо кримських татар і не врахував чутливого характеру цього питання.

Андрєєв заявив у п'ятницю, що не згоден із заявою МЗС Росії з приводу його висловлювань щодо кримських татар і прийняв рішення залишити свій пост.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування