Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мер Мюнхена здивований, що на гей-параді не було Попова

Субота, 25 травня 2013, 12:48

Мер Мюнхена Хеп Монатцедер, присутній на "Марші рівності" у суботу в Києві, здивований відсутністю представників влади Києва на акції.

"Я здивований такою кількістю правоохоронців... Я приїхав сюди, бо Мюнхен - побратим Києва. Але хочу вам сказати, що на акції присутній мер Мюнхена, але не присутній мер Києва", - сказав він в коментарі "5 каналу".

Монатцедер також висловив задоволення тим, що акція за права сексменшин "пройшла в європейському місті".

У той же час, щодо тринадцяти осіб, які намагалися влаштувати провокації під час "Маршу рівності" міліція склала адміністративні протоколи, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у відділі зв'язку з громадськістю ГУ МВС у Києві.

"Відносно 13 осіб, які намагалися влаштувати провокацію під час акції, складено адміністративні протоколи за ст.173 Кримінально-адміністративного кодексу "дрібне хуліганство", затримані були доставлені в Шевченківське райуправління міліції. Після складання протоколу - відпущені", - повідомили в столичному главку.

За інформацією міліції, правопорядок під час проведення "Маршу рівності" забезпечували до 500 співробітників міліції.

Як повідомлялося, партнером КиївПрайд-2013 виступає Мюнхен. Підтримку заходам надають провідні міжнародні правозахисні організації, у тому числі: Human Rights Watch, Amnesty International, Freedom House.

На чолі колони, яка вранці в суботу пройшла по проспекту Перемоги, був натягнутий транспарант з написом "Мюнхен вітає місто-побратим Київ", серед учасників маршу - трохи більше 50 чоловік, були присутні представники сексменшин Мюнхена. Затримано понад 10 противників акції. Порядок забезпечували кілька сотень правоохоронців.

У п'ятницю голова КМДА Олександр Попов заявив, що вважає знущанням над киянами гей-парад у День міста.

"Це знущання з киян - у День міста влаштовувати на Хрещатику такі паради. Це несерйозно. Ми цього не допустимо", - заявив Попов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування