На активістів, які блокували підйомний кран, склали протоколи

Неділя, 26 травня 2013, 18:12

Відносно трьох активістів, що заблокували роботу підйомного крану поблизу Гостинного двору, складено адміністративні протоколи.

Як повідомляє в неділю прес-служба київського управління МВС, протоколи складені за статтею 173 КУпАП – дрібне хуліганство.

Всі активісти були доставлені до Подільського райуправління столичної міліції та після надання пояснень відпущені.

У прес-службі констатували, що в неділю представники однієї з громадських організацій заблокували роботу підйомного крану біля Гостинного двору. Троє активістів піднялись на кран, мотивуючи це тим, що вони зупиняють незаконні, на їх думку, роботи по реконструкції цієї будівлі.

"Співробітники міліції, які несли службу в цьому районі, помітивши це, звернулись до активістів з вимогою не порушувати своїми діями громадський порядок та спуститись. Проте активісти відмовились", - йдеться в повідомленні.

"На місце події було негайно викликано представників Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій. Також на місце було направлено слідчо-оперативну групу Подільського РУГУМВС України в місті Києві. Після чого правоохоронці спільно з рятувальниками, з дотриманням вимог чинного законодавства, провели ряд заходів спрямованих на припинення вказаного правопорушення", - стверджують у міліції.

Разом з тим, як повідомили УНІАН у столичному главку міліції, активісти "після кількагодинного перебування самі спустилися з крану, оскільки викликані раніше рятувальники не намагалися вживати заходів для примусового зняття людей з будівельної вежі, побоюючись за їхнє здоров’я та життя".

Як повідомлялося, активісти Тетяна Чорновіл, Ігор Луценко та Марія Лебедєва заблокували підйомний кран біля Гостиного двору в Києві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування