Азаров платить миротворцям за Африку на 15% більше

Понеділок, 27 травня 2013, 11:19

Уряд затвердив розміри щомісячної грошової винагороди в іноземній валюті військовослужбовцям – учасникам міжнародних операцій з підтримання миру і безпеки.

Відповідну постанову Кабміну за №358 розміщено на урядовому порталі.

Так, щомісячна винагорода командиру підрозділу сягне 1020 доларів, його заступник отримуватиме 1000.

Оплата командиру роти, офіцерському складу становитиме 980 доларів, заступник командира і перекладач отримуватимуть по 960 доларів.

Платня водіям, кінологам, вибухотехнікам встановлено на рівні 880 доларів, найнижча ставка оплати – у кухарів, санітарів та ветеринарних фельдшерів – 860 доларів.

При цьому військовослужбовцям – учасникам операцій з підтримання миру і безпеки в Ліберії, Кот-д’Івуарі та Демократичній Республіці Конго, виплачується надбавка у розмірі 15% винагороди - "за виконання службових обов’язків у важких кліматичних умовах".

Згідно з постановою, винагорода нараховується особам, які в період виконання службових обов’язків захворіли, отримали поранення, контузію тощо та направлені на лікування, розміщених за межами України - за весь період перебування на лікуванні.

Зазначимо, наразі контингент військовослужбовців за кордоном становить 595 осіб, разом з персоналом – близько 630 осіб, більшість з них перебуває в Африці.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування