Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Львівським дорожникам за ремонт до Євро-2012 світить 5 років

Понеділок, 27 травня 2013, 13:03

Прокуратура Львівської області затвердила обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо посадовців, які завищили вартість ремонту доріг Львівщини.

Про це повідомили у прес-службі обласної прокуратури.

Доведено, що зловживаючи службовим становищем, службові особи філії "Жовківська дорожньо-експлуатаційна дільниця" ДП "Львівський облавтодор" внесли в акти виконаних робіт з експлуатаційного утримання автомобільних доріг державного ("Львів-Рава-Руська") та місцевого значення ("Ковель-В.Волинський-Червоноград-Жовква") завідомо неправдиві відомості.

"Посадовці завищили вартість їх виконання на 122 тисячі гривень, що призвело до незаконних видатків з держбюджету", - зазначили в прокуратурі.

До суду скеровано обвинувальний акт за ч. 1 ст. 364 "Зловживання владою або службовим становищем" та ч. 1 ст. 366 "Службове підроблення" Кримінального кодексу.

Також скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 367 КК України щодо службових осіб облавтодору Львівської області.

"Відповідальні за контроль правильності визначення вартості робіт по капітальному і поточному ремонтах, а також експлуатаційному утриманню доріг місцевого значення ("Нижанковичі-Самбір-Дрогобич-Стрий") та державного значення ("М-10 Львів- Краковець"), прийняли виконані роботи без перевірки якості та повноти їх виконання", - пояснили в прокуратурі.

Внаслідок цього інтересам держави спричинено шкоду в розмірі понад 169 тисяч гривень.

В обидвох провадженнях підозрювані свою вину визнали повністю, збитки, завдані держбюджету, відшкодовані.

Згідно з Кримінальним кодексом, покаранням за ч.1 ст. 364 є виправні роботи на строк до 2 років або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

За ч.2 статті 367 "Службова недбалість - невиконання службовою особою своїх обов'язків через несумлінне ставлення до них, що заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом правам", якщо воно спричинило тяжкі наслідки, - карається позбавленням волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 100 до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування