Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція рапортує: допитали 180 осіб щодо побиття журналістів

Понеділок, 27 травня 2013, 16:11

Міліція допитала понад 180 осіб у справі про побиття журналістів Ольги Сніцарчук та Владислава Соделя на масових акціях 18 травня.

Про це повідомив заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Олег Татаров журналістам біля міністерства, передає УНІАН.

За його словами, також у справі про побиття журналістів проведено понад 200 інших процесуальних дій.

"Ви знаєте про те, що одному з учасників було оголошено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 296 ч.2 Кримінального кодексу, - "Хуліганські дії, вчинені групою осіб", і ст.171 - "Перешкоджання професійній діяльності працівника засобу масової інформації", - нагадав він.

"Особі, якій оголошено про підозру, судом обрано запобіжний захід у вигляді застави - близько 23 тисяч гривень", - сказав Татаров.

Крім того, він повідомив, що серед іншого правоохоронці проводять аналіз відеозаписів події 18 травня, які отримало МВС від ЗМІ, і додав, що журналісти можуть продовжувати надавати подібні відеозаписи міліції.

"Є інформація, корисна для досудового розслідування", - додав Татарів, говорячи про проаналізовані відеозаписи.

Як відомо, журналіст "5 каналу" Ольга Сніцарчук і фотограф "Комерсанту" Влад Содель почали знімати бійку під час мітингу 18 травня. Це не сподобалось молодикам, і вони побили журналістів до крові.

У понеділок МВС почало службове розслідування з приводу бездіяльності своїх співробітників під час побиття журналістів.

21 травня бойовик Вадим "Румун"-Тітушко заявив, що був найнятий на стороні опозиції й не бив Сніцарчук, а захищав її.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування