В Брюcселі погано відгукнулись про "Свободу", а Кожара підтримав

Понеділок, 27 травня 2013, 20:32

В Європарламенті не сприймають співпраці опозиційних парламентських партій "Батьківщина" та "Удар" із "Свободою", звинувачуючи останніх в антисемітизмі.

Це випливає зі слів депутата ЄП (група соціалістів, Польща) Марека Сівця, який виступив у понеділок у Брюсселі під час засідання комітету з питань закордонних справ Європарламенту.

"Для мене ця партія представляє найгірший феномен, який представляє позицію антисемітизму, боротьби з геями і лесбіянками. Вони роблять це публічно", - змалював сприйняття партії "Свобода" європейський політик.

"Я бачив фотографію лідера "Свободи", а також Яценюка і Кличко разом, що демонструють єдність опозиції. Але я не можу уявити, що люди, як Кличко, що позиціонують себе європейцями, і Яценюк, із відкритим мисленням тиснуть руку людині, яка публічно заявляє, що євреї - головна загроза для європейської цивілізації", - заявив депутат.

Така позиція пролунала в Європарламенті не вперше. Раніше практично аналогічну заяву озвучив депутат Крістіан Вігенін, який, за інформацією депутатів Європарламенту, в найближчому майбутньому може очолити Міністерство закордонних справ Болгарії.

Водночас глава українського МЗС Леонід Кожара запевив членів Європарламенту, що якщо хто-небудь із "Свободи" порушить закон, то постане перед судом.

"Я абсолютно впевнений, що якщо хто-небудь із членів "Свободи" порушить закон, правляча партія і політична система в Україні негайно поведе його до суду. Ми дуже засмучені, що сьогодні ця радикальна партія є частиною об'єднаної опозиції, і я не думаю, що цей факт робить об'єднану опозицію більш прогресивною і більш проєвропейською", - заявив Кожара.

Крім того, він розповів присутнім, що "іноді" "Свобода" демонструє, що її політичні гасла дуже близькі комуністичним".

"Опозиція не єдина, у них є ця назва, але реальність показує, що вони не єдині. Вони демонструють розбіжності в думках на однакові речі", - розповів Кожара.

Як відомо, лідер "Свободи" Олег Тягнибок заперечує наявність антисемітських настроїв в очолюваній ним політичній силі.

"Свобода" не є антисемітською організацією - я про це не один раз заявляв. Якщо є якісь зауваження, що стосуються наших поглядів такого плану, нехай подають на нас до суду. Але ніхто подавати не буде, оскільки всі прекрасно розуміють, що навіть ангажовані українські суди не зможуть ухвалити відповідне рішення проти "Свободи", тому що ми не порушуємо жодного українського законодавства", - зазначив він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...