Дніпропетровського "терориста" намагаються звільнити на поруки

Вівторок, 28 травня 2013, 11:11

28 травня адвокати Дмитра Реви, обвинуваченого у пособництві терористам, підготували вже восьме клопотання про зміну йому запобіжного заходу.

На цей раз – з тримання під вартою на поручительство авторитетних осіб: директора Харківської правозахисної групи, голови правління Української гельсінської спілки в Україні Євгена Захарова та настоятеля храму Всіх Святих Землі Української УПЦ КП священника Ореста Юнака. О

бидва поручителі особисто присутні у сьогоднішньому засіданні Індустріального райсуду Дніпропетровська, де слухається справа, повідомила УП Оксана Томчук.

"Я повністю переконаний у невинуватості Реви. Сподіваюся, суд сьогодні почує аргументи і припинить це знущання – тримання під вартою невинуватої людини. Його призначили бути пособником терористів тільки тому, що відпочатку сказали, що їх четверо. Ця машина їде і вибратися з-під неї дуже важко", – заявив Євген Захаров.

Інший поручитель отець Орест також переконаний у невинуватості Дмитра Реви: "Інакше би я не був сьогодні тут", – зазначив він і додав: "Дмитро Рева і його родина – прихожани мого храму, я являюсь їхнім духівником, хрестив дитинку Дмитра. Я вважаю своїм обов’язком заступитися, на прохання родини, виступити в якості його поручителя".

Минула спроба звільнити Дмитра Реву з-під арешту – на поручительство громадської організації ГРАД – була відхилена судом, оскільки, як вказано у рішенні, законом не передбачена відповідальність для організації у разі порушення умов поручительства.

Євген Захаров зазначив, що для осіб-поручителів законом передбачена адміністративна відповідальність.

Правозахисник підкреслив, що незалежно від сьогоднішнього рішення суду, ХПГ надалі поширюватиме інформацію про справу Реви як в Україні так і за кордоном, а також добиватиметься виправдального вироку для Дмитра Реви.

Як відомо, Реву звинуватили у посібництві терористам на підставі телефонного дзвінка, здійсненого ним на телефон Віктора Сукачова. Водночас пізніше самі правоохоронці визнали, що робив це співробітник СБУ, а не Рева.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування