Янукович не згадав про викрадення і вважає, що прикордонники працюють зразково

Вівторок, 28 травня 2013, 12:33

Президент Віктор Янукович вважає зразком правоохоронного відомства сучасного типу.

Про це він заявив під час церемонії відкриття пам'ятника "Захисникам кордонів Вітчизни, передає прес-служба президента.

За словами Януковича, Держприкордонслужба стала правоохоронним органом сучасного типу, який планово розвивається та забезпечує належний рівень прикордонної безпеки держави.

"Системна розбудова прикордонного відомства, запровадження новацій, втілення в життя сучасних технологій щодо охорони державного кордону та спрощення пропускних операцій, постійний рух вперед дозволяє це з впевненістю стверджувати", - сказав він.

На переконання президента, Україні потрібне потужне, добре оснащене прикордонне відомство, в якому працюють професіонали своєї справи – люди, які, суворо дотримуючись чинного законодавства, досконало виконують свої службові обов’язки, є зразком культури, ввічливості та доброзичливості.

Як відомо, за останні кілька років Прикордонна служба не помітила як з території України були викрадені двоє громадян інших країн.

У лютому 2011 року з потяга був викрадений палестинець Дірар Абу Сісі, який наступного дня опинився у в’язниці в Ізраїлі.

Прикордонники відмовлялись пояснювати і взагалі коментувати факт викрадення і перевезення через український кордон палестинця.

У жовтні 2012 року невідомі викрали російського опозиціонера Леоніда Развозжаєва з-під будівлі Управління Верховного комісара ООН у справах біженців у Києві, де він намагався розпочату процедуру отримання політпритулку.

За кілька днів він опинився у Басманному суді в Москві, де йому було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Щодо Развозжаєва, українські прикордонники заявляли, що той 19 жовтня 2012 року легально залишив Україну і під час перетину кордону ніяких зауважень прикордонникам не висловлював. Водночас сам Развозжаєв повідомляв, що через кордон його перевезли на мікроавтобусі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування