Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кузьмін допускає, що Тимошенко можуть відправити до Німеччини

Вівторок, 28 травня 2013, 15:10

Заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін підтверджує можливість відправки Юлії Тимошенко на лікування до Німеччини.

Про це він сказав в інтерв'ю Forbes.

"Немає якихось законів, які б категорично таку можливість виключали, але це не таке просте питання, як вам здається. Для лікування її в Німеччині потрібні взаємні політичні міждержавні рішення. Але така можливість точно є", - заявив Кузьмін.

За його словами, "більш привілейованого засудженого у світі, ніж Тимошенко, немає".
Кузьмін нагадав, що Юлія Тимошенко вже більше року хворіє.

"Наприклад, у справі Щербаня ми не можемо проводити з нею жодних слідчих дій, тому що вона систематично демонструє важку і тривалу хворобу. Всі інші справи точно так само не можуть бути розглянуті без її особистої участі. Навіть справи, розслідування по яких вже завершено і вони знаходяться в суді, теж не розглядаються через це", - відзначив він.

Кузьмін також зазначив, що таке захворювання як у Тимошенко, є у близько 80% населення світу старше 40 років.

"До речі, в тій колонії, де Тимошенко відбуває покарання, більше 100 жінок мають подібний діагноз. І ніхто, зауважте, не запрошує їх на лікування за кордон. А ось в цьому я бачу вибіркове ставлення виключно на користь засудженої Тимошенко. Більш привілейованого засудженого в світі немає ", - сказав заступник генпрокурора.

"Окрема палата у цивільній лікарні з санвузлом і кімнатою для прийому відвідувачів, з сучасною побутовою технікою, зв'язком, особистим лікарем, масажистом і т.д. Вона не носить одяг, який належить носити засудженим. Її лікують німецькі лікарі, яких спеціально з Німеччини для неї привозять. Вона мало не щодня приймає відвідувачів, послів, родичів. Я не буду продовжувати далі ", - зауважив Кузьмін.

"І що, ви думаєте, ніхто в Європі цього не знає? Не бачить? Всі знають і все бачать. Це подвійні стандарти. Багатим і впливовим і в тюрмі живеться краще, ніж звичайним громадянам на волі. Ось така "вибіркова справедливість" і "вибіркова демократія ", - обурився він.

На питання, чи може Янукович помилувати Тимошенко, Кузьмін сказав, що така можливість існує.

"Так, може. І президент у своєму виступі прямо заявив: для помилування засудженої Тимошенко необхідно спочатку закінчити розслідування і судовий розгляд всіх кримінальних справ стосовно неї. Саме таку позицію озвучила Комісія з помилування при президенті України. А значить - звільнення засудженої Тимошенко можливе, але це виключне право президента, і умовою для помилування є закінчення всіх судових процедур ", - заявив заступник генпрокурора.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: