Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кузьмін розповів про "полювання" на членів "Батьківщини" і Ющенка

Вівторок, 28 травня 2013, 15:21

Генпрокуратура продовжує розслідувати декілька справ проти членів партії "Батьківщина".

Про це заявив перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін в інтерв'ю "Форбс Україна".

Він уточнив, що Генпрокуратура проводить перевірку законності фінансування партії "Батьківщина", в рамках якої на допит в ГПУ викликали Григорію Немирю: "Аналізуємо їх, ведеться робота".

Він уточнив, що у ГПУ немає кримінальних справ стосовно першого заступника глави партії "Батьківщина" Олександра Турчинова.

Кузьмін також розповів, що у прокуратури відкриті кілька проваджень щодо екс-депутата від "Батьківщини" Сергія Власенка за заявами його екс-дружини про побиття і несплату аліментів.

"Вона дійсно піддавалася побоям, від яких втрачала свідомість і доставлялася до лікарні. Саме за цими фактами прокуратура проводить розслідування", - уточнив прокурор.

Перший заступник генпрокурора також пояснив, що екс-президента Віктора Ющенка в перспективі можуть примусити здати кров для перевірки її на вміст діоксину.

"Зразки крові, які досліджувалися за кордоном, були повернуті в Україну, і в 2006 році були знищені у дворі будівлі Секретаріату президента. І третє, якщо діоксин у його крові був, то він до цих пір там залишився. Ми хочемо отримати на ці питання точні відповіді", - уточнив він.

"Зараз відразу кілька міністерств і відомств працюють над підготовкою положення про порядок примусового вилучення крові. Як тільки буде таке положення, ми зможемо її вилучити. Поки ми цього зробити не можемо", - підсумував Кузьмін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування