"Свобода" звинуватила владу у провокаціях проти себе

Вівторок, 28 травня 2013, 21:27

У "Свободі" заявили, що влада використовує їх для того, щоб відволікти увагу Європи від вибіркового правосуддя в Україні.

Про заявив "свободівець" Олег Панькевич, коментуючи звинувачення депутата Європарламенту Марека Сівеца та глави МЗС України Леоніда Кожари на адресу його політсили.

"Партія регіонів організовує брудні провокації, спрямовані проти об'єднаних опозиційних сил, передусім проти "Свободи". Цього разу піар-акцію влаштували в Брюсселі", - сказав він, зазначивши, що мета таких дій – "відволікти увагу євроспільноти від проблеми вибіркового правосуддя в Україні, яку сьогодні може розглядати Парламентська асамблея Євронест".

Як відомо, у понеділок Кожара запевнив членів Європарламенту, що якщо хто-небудь із "Свободи" порушить закон, то постане перед судом.

"Я абсолютно впевнений, що якщо хто-небудь із членів "Свободи" порушить закон, правляча партія і політична система в Україні негайно поведе його до суду. Ми дуже засмучені, що сьогодні ця радикальна партія є частиною об'єднаної опозиції, і я не думаю, що цей факт робить об'єднану опозицію більш прогресивною і більш проєвропейською", - заявив глава МЗС.

У свою чергу Панькевич наголосив: "Зауважу, що керівникові МЗС зовсім не личать такі висловлювання, він має дбати про авторитет держави, а не підігравати партії влади".

"Не маючи жодних серйозних аргументів для критики опозиції, після багатьох невдалих спроб розвалити політичний союз "Батьківщини", "Удару" і "Свободи" "регіонали" підло накидають тавро антисемітизму на всі об'єднані опозиційні сили", - додав він.

"Піар-технологія із застосуванням таких звинувачень може частково спрацювати в Європі. Після багатьох десятиріч пропаганди із застосуванням терміну "антисемітизм" європейські політики та обивателі, почувши, як когось затаврували цим визначенням, втрачають здатність до критичної оцінки", - зазначив "свободівець".

"Тому необхідно критично ставитись до заяв деяких європейських політиків, яких через незнання українських реалій або в результаті підкупу, олігархічний режим, що править в Україні, використовує для боротьби з опозицією. Такі акції спрямовані не лише на дискредитацію об'єднаних опозиційних сил, а й проти європейського вибору українців", – підсумував депутат.

Як відомо, депутат Європарламенту (група соціалістів, Польща) Марека Сівець, зокрема, заявив: "Я бачив фотографію лідера "Свободи", а також Яценюка і Кличко разом, що демонструють єдність опозиції. Але я не можу уявити, що люди, як Кличко, що позиціонують себе європейцями, і Яценюк, із відкритим мисленням тиснуть руку людині, яка публічно заявляє, що євреї - головна загроза для європейської цивілізації".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...