На Запоріжжі лікарям "швидких" складуть списки небезпечних пацієнтів

Вівторок, 28 травня 2013, 22:38

Управління Міністерства внутрішніх справ Запорізької області збирається посилити безпеку лікарів швидкої допомоги.

Про це повідомила прес-служба відомства.

"Наразі територіальними підрозділами готуються списки з адресами осіб, схильних до насильства, які будуть передані диспетчерам "швидкої". Правоохоронці пропонують провести аналогічну роботу і закладам охорони здоров’я щодо оновлення списків хворих осіб, які є соціально небезпечними", - повідомили в управлінні МВС.

"Передбачається, що в разі надходження виклику на адресу, де можуть перебувати особи вказаних категорій, операторам рекомендовано повідомляти про можливу небезпеку медиків та чергові частини міськрайвідділів міліції", - сказано в заяві.

"До приймальних відділень, куди "швидкими" доставляють пацієнтів, будуть наближені маршрути міліцейських нарядів", - зазначили у відомстві.

"Також пропонується забезпечити кожну бригаду невідкладної допомоги кнопками тривожного сповіщення, які допоможуть у разі надзвичайної події терміново викликати наряд Державної служби охорони у будь-яке місце", - сказано в повідомленні управління.

Як відомо, 24 травня у Запоріжжі психічно хворий чоловік напав на екіпаж "швидкої", яка прибула за викликом до його старої матері. Внаслідок інциденту загинула 29-річна жінка-фельдшер, ще двоє лікарів були шпиталізовані з пораненнями та опіками від кислоти.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування