Родичі "терориста" просять послів, депутатів і сина Януковича про допомогу

Середа, 29 травня 2013, 13:45

Родичі обвинуваченого в посібництві терористам Дмитра Реви звернулись до послів іноземних держав та народних депутатів щодо його виправдання.

Про це повідомила "Українській правді" його сестра Оксана Томчук.

Зокрема, Матеріали Харківської правозахисної групи щодо абсурдності обвинувачення Дмитра та упередженості суду були направлені представникам Делегації Європейського Союзу в Україну, низці членів Європарламенту, політикам з Польщі, Німеччини, Швеції, Швейцарії, Естонії, Канади, до посольств Великої Британії, Данії, США в Україні.

Інформація про справу також передана до офісів єврокомісара Штефана Фюле, віце-президента Єврокомісії Кетрін Ештон і експертам правозахисної організації "Amnesty International".

Крім того, 13 травня Томчук звернулася до 450 народних депутатів із закликом сприяти захисту прав її брата.

До звернення був долучений висновок доктора юридичних наук, заслуженого юриста України професора Миколи Хавронюка, який засвідчує відсутність будь-яких ознак злочину у діях Дмитра.

У відповідь народні депутати Володимир Литвин, Олександр Абдуллін, Рустам Раупов та Марія Іонова вже направили свої звернення до ГПУ, щоби перевірити обґрунтованість обвинувачення та підстав для арешту Дмитра Реви.

На електронну розсилку відреагували і з громадської приймальні народного депутата Віктора Януковича (молодшого): "За дорученням Віктора Вікторовича, повідомляю про його прохання направити Ваше звернення на його ім'я та додатки до нього на поштову адресу. У разі надходження належним чином оформленого Вашого звернення, воно буде розглянуто в установленому законом порядку".

Відповідне звернення вже спрямоване поштою.

Як відомо, 28 травня, виступаючи поручителем Дмитра Реви, голова Української Гельсінської Спілки з прав людини, директор Харківської правозахисної групи Євген Захаров заявив, що сприятиме поширенню інформації про справу Реви в Україні та за кордоном і добиватиметься його виправдання.

Реву звинувачують у посібництві дніпропетровським терактам. Обвинувачення йому пред’явлено на підставі телефонного дзвінка головному обвинуваченому Віктору Сукачову. Однак цей дзвінок робив працівник СБУ, стверджують його адвокати.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування