Міноборони потрапило у земельний скандал через регіонала Хмельницького

Середа, 29 травня 2013, 16:49

Міністерство оборони опинилися у центрі скандалу: на одній із ділянок, що належить його підрозділу, знесли багатовікові дерева та історичні пам’ятки задля будівництва масштабного житлового комплексу.

Контроль над фірмою-забудовником приписують бізнесменам Андрію Іванову та Василеві Хмельницькому, повідомляє Радіо Свобода.

Наприкінці 2007 року, коли Києвом керував Леонід Черновецький, Головне управління розвідки Міністерства оборони України отримало земельну ділянку в розмірі 4,5 гектара на вулиці Львівській, 15, що у Святошинському районі міста.

Тоді відомству надали право здійснювати на цій території "будівництво, експлуатацію та обслуговування житлового комплексу та житлових будівель спеціального призначення", про що свідчить відповідне рішення КМДА.

Однак, коли у 2008-го спецтехніка почала вирубувати тут багатовікові дерева та нищити історичні пам’ятки, місцеві мешканці обурились.

Тим часом у Головному управлінні розвідки Міноборони звинувачення на свою адресу відкидають. Запевняють, що 15 історичних пам’яток на Львівській, 15, про які заявляють активісти, ніхто не нищив, адже споруд із таким статусом там просто не було (що засвідчує відповідний наказ Міністерства культури та туризму і розпорядження КМДА).

Що ж до вирубки багатовікових дерев, то, за словами очільника відомства Сергія Гмизи, вона є законною.

Офіційно головним забудовником на Львівській, 15 є ТОВ "Інвест-Будресурс".

Утім на сайті з продажу нерухомості забудовником названа зовсім інша фірма – девелоперська компанія UDP-Ukraine (та сама, яка ще нещодавно дарувала Хрещатику каштани).

До UDP-Ukraine, за даними "Форбс Україна", причетні колишній депутат Київради Андрій Іванов та народний депутат від Партії регіонів Василь Хмельницький. Якщо вірити цим даним, вони є її засновниками.

Утім секретар Київради Галина Герега причетність Василя Хмельницького та Андрія Іванова, а також інших названих осіб до скуповування київських земель не підтверджує.

"У проектах рішень прізвищ ніяких не вказано. Про що ви говорите, я не знаю, – запевнила вона Радіо Свобода і додала, – Кожний проект рішення для нас дуже важливий і є на контролі. Тому що кінцева мета – наповнення місцевого бюджету".

Радіо Свобода не вдалося отримати коментар Іванова та Хмельницького стосовно цієї забудови.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:06
На Полтавщині ТЦК звернулися в поліцію: просять доставити близько 30 тисяч людей до військкоматів
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
Усі новини...