Хряков каже, що "чмом" називав не журналістку, "а групу осіб"

П'ятниця, 3 травня 2013, 13:38

Журналістка Ганна Іванова подає апеляцію на рішення суду Донецька, яким той відмовився задовольнити позов до ГО "Комітет виборців Донбасу" Олександра Хрякова за слово "чмо".

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Іванова написала у позові вимогу про компенсацію морального збитку у розмірі двадцяти двох з половиною тисяч гривень для того, щоб відповідач з’являвся до суду, а гроші, у разі рішення на її користь, хоче віддати на благодійність.
 
Сама апеляційна скарга вже в суді, але про те, чи прийняли її, позивачку повідомлять поштою.

У свою чергу Хряков, який півроку тому на одному із зібрань прокричав у бік Іванової образливі слова і продемонстрував жестами свої наміри, пояснив, що журналістів він не боїться, але свою репліку він адресував тоді не Івановій, а "групі осіб, що зникла". 


"Мені все це фіолетово, що сама Іванова, що сама ситуація, що Радіо Свобода, що Шустер, що всі інші. Я стою на позиціях, що наша батьківщина – СРСР, а столиця її – місто Москва. З цього приводу, я вважаю їх не журналістами, це так, цуценята-сопляки", - заявив він.

"Чим ви мене можете залякати? І ви збираєтесь мене чимось налякати? Та ви ще донецького народу не бачили. Ви що думаєте, журналісти, навіть всі, а хто ви такі?! А чим ви відрізняєтеся від металургів, шахтарів, від солдат? Що за культ такий зробили?" – сказав Хряков.

Він пояснює, що лайливе слово "чмо" вжив не до Іванової, а до людей, які поруч із нею сиділи.

"Що я якийсь звір з рогами. Навіщо мені було на неї нападати?... Я в Іванової лише спитав, хто вона така", – зазначив Хряков.

"Якби Іванова того заслуговувала і у мене було бажання щось зробити, я б це зробив", - додав він.

Як повідомлялося, на прес-конференції Хряков поводився зухвало грубо: він і люди, які з ним прийшли, заважали журналістам ставити запитання спікерам.

Коли Іванова, поцікавилася, хто всі ці люди, які не мають ніякого відношення до журналістики й не дають працювати представникам преси, Хряков, звертаючись до неї, крикнув:

"Незрозуміле чмо сидить – вона говорить, хто я тут такий? Так би взяти головою…" Виголошуючи останні слова, великих розмірів чоловік показав руками, як би він ударив сидячу перед ним дівчину головою об підлогу. 

Після цього він продовжував ображати присутніх, у тому числі замахнувся на кандидата в депутати Ольгу Шейко й лаявся матом.



​Раніше міністр юстиції Олександр Лавринович, перебуваючи у Донецьку, зазначив, що про цей випадок не чув, але судове рішення відмовився коментувати.

"Взагалі, ображати журналістів – це не просто не етично, це небезпечно. Тому, якщо хтось на таке наважився, то він не зовсім правильно розумів наслідки", – сказав Лавринович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування