Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рибак прогнозує прийняття закону про прокуратуру у вересні

Четвер, 30 травня 2013, 13:14

Закон про прокуратуру, який необхідно прийняти для підписання угоди з Європейським союзом, буде розглянутий і ухвалений у вересні.

Про це заявив голова парламенту Володимир Рибак на зустрічі з віце-президентом Європейського парламенту Яцеком Протасєвичем, повідомили в прес-службі ВР.

За словами Протасєвича, залишилось кілька завдань, які необхідно виконати українському парламенту у цьому напрямку до початку Вільнюського саміту, серед яких - ухвалення змін до виборчого законодавства, нового закону про прокуратуру.

Згідно з повідомленням, Рибак запевнив віце-президента ЄП, що необхідні закони будуть розглянуті і ухвалені на осінній сесії парламенту України у вересні.

На його думку, ці документи мають бути підтримані конституційною більшістю.

Як відомо, раніше керівництво України та Євросоюзу виступило за проведення всеосяжних реформ в рамках приєднання України до договору про Асоціацію.

"Вони підкреслили важливість подальших реформ через конструктивну співпрацю між урядом, більшістю та опозицією у Верховній Раді, а також громадянським суспільством", - сказано в заяві.

Автори заяви підкреслили важливість реформування системи правосуддя у відповідності з європейськими стандартами.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування