Координатора міліції на мітингах 18 травня тихо відправили на пенсію

Четвер, 30 травня 2013, 14:53

Начальник міліції громадської безпеки Олександр Пасльон, який координував міліцію на мітингах 18 травня, звільнений із МВС у зв’язку з досягненням пенсійного віку.

Про це "Українській правді" повідомив речник Головного управління МВС у місті Києві Ігор Михалко.

"Він був звільнений, але звільнений за віком. Рапорт про звільнення він написав іще 16 квітня. Власноруч, за власним бажанням", - повідомив він.

При цьому Михалко підтвердив, що заступник начальника головного управління МВС у місті Києві - начальник міліції громадської безпеки Пасльон координував дії міліції під час мітингів 18 травня у Києві.

"21-го наказом він був звільнений", - уточнив речник МВС.

При цьому ще зранку 30 травня у прес-службах МВС та Головного управління столичної міліції відмовилися підтвердити інформацію про звільнення Пасльона.

Раніше повідомлялося, що до дисциплінарної відповідальності за бездіяльність під час сутичок на мітингу 18 травня притягнуть 15 працівників міліції.

У прес-службах МВС і столичного Главку відмовилися назвати чини цих міліціонерів.

Як відомо, за заявою голови ГУМВС України в Києві Валерія Коряка, співробітники міліції "проявили нерішучість" під час інциденту з побиттям журналістів Ольги Сніцарчук та Влада Соделя 18 травня.

За підозрою у нападі затримали Вадима Тітушка. Він був у складі групи з близько 50 осіб, які влаштували бійку зі свободівцями на Великій Житомирський. При цьому під час бійки міліція у неї не втручалася.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування