Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд дозволив СБУ безперешкодно слідкувати за громадянами?

П'ятниця, 31 травня 2013, 12:52

30 травня Київський апеляційний адмінсуд залишив без задоволення апеляційну скаргу на рішення суду, яким фактично було дозволено СБУ збирати і зберігати інформацію про громадян, не інформуючи їх про це.

Про це "Українській правді" повідомили у прес-службі "Демократичного Альянсу".

В партії нагадали, що у 2012 році Андрій Богданович звернувся із запитом до СБУ, в якому просив надати інформацію щодо того, чи збирає Служба безпеки інформацію про нього та про його діяльність.

"У відповідь він отримав відмову в задоволенні такого запиту, з посиланням на те, що законодавством про оперативно-розшукову та контррозвідувальну діяльність забороняється надавати подібну інформацію", - йдеться в повідомленні.

На думку "Демократичного Альянсу", згадане рішення суперечить статті 10 Закону "Про доступ до публічної інформації", відповідно до якої кожна особа має право знати чи збирається про неї інформація, та з якою метою вона використовується.

"Суди як першої, так і другої інстанції проігнорували посилання адвоката на практику Європейського суду з прав людини у подібних справах щодо доступу до інформації." - прокоментував Богданович.

"Наступним нашим кроком буде подання касаційної скарги. Проте, якщо правди в Вищому адмінсуді України не доб'ємось - виграємо цю справу в Страсбурзі," - переконаний активіст.

В партії також повідомили, що в травні стався дивний інцидент на кордоні з ще одним членом "Демократичного Альянсу" Олексієм Чорним.

За словами Чорного, підчас перетинання ним кордону, прикордонники підчас перевірки документів повідомили йому, що ним "цікавиться СБУ".

"Порадившись прикордонники... приймають рішення мене пропустити, повідомивши СБУ", - написав на своїй сторінці у Facebook Чорний.

"З столу витягується чернетка, від неї криво відривається половина і корявим почерком пишеться: Чорний Олексій Сергійович, 02.05.1984, з 29.04.13 по 26.10.13, СБУ, індекс і щось там ще, що я не розібрав", - додав він.

За його словами, це відлуння акції партії під Межигір'ям.

Як відомо, 5 квітня суд заборонив ДемАльянсу проводити протест щодо поганого стану доріг в Україні перед офісом президента в Нових Петрівцях.

11 квітня суд засудив Панова на 7 діб в ізоляторі та ще трьох демальянсівців до штрафу 170 гривень за нібито проведення акції, яку заборонили. Хоча хлопці та журналісти прибули на місце подій дивитися як прибирають наслідки повені, зазначають в русі.

12 квітня демальянсівці прийшли до Межигір’я вимагати свободу Панову, вважаючи незаконним рішення щодо 7 діб арешту для нього.

Учасники акції отримали штраф в 170 гривень, а лідеру ДемАльянсу Василю Гацьку присудили 5 діб в ізоляторі.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
08:38
Росія виробляє більше зброї, ніж їй треба на війні, і вже заповнює склади − міністр оборони Німеччини
08:25
У Німеччині висунули звинувачення семи підозрюваним радикальним ісламістам
08:18
фото Росіяни гатили по Нікопольщині: пошкодили будинки, газогін і ЛЕП
07:51
Вибори президента Північної Македонії: перший тур виграла опозиційна кандидатка
07:44
ЗСУ за добу відмінусували понад тисячу окупантів
Усі новини...