Влада Криму: санаторій, де впав балкон з дітьми, давно у "чорному списку"

П'ятниця, 31 травня 2013, 14:46

У вересні 2012 року міністр курортів і туризму АР Крим Олександр Лієв публікував список з 15 великих санаторіїв і готелів, відвідування яких не рекомендоване.

Про це на своїй сторінці у Facebook заявив міністр курортів і туризму АР Крим Олександр Лієв.

"Сьогодні вночі сталася страшна трагедія. У дитячому санаторії" Юність "(Сімеїз) в результаті обвалення балкона загинула дитина, ще одна дівчинка отримала важкі травми", - зазначив Лієв.

При цьому він підкреслив, що санаторій належить державі і знаходиться у сфері управління Міністерства охорони здоров'я.

"Кримська влада в 2011 і 2012 роках зверталася з проханням передати санаторій" Юність "в управління Ради міністрів Криму, аргументуючи саме тим, що він у "жалюгідному стані" і при цьому МОЗ абсолютно не приділяє уваги вирішенню проблем цього дитячого санаторію. МОЗ України нам відмовляло без пояснень", - додав Лієв.

За його словами, вплив Радміну АРК на подібні державні санаторії практично відсутня.

"У зв'язку з цим ми діємо публічно, називаючи об'єкти які не рекомендуємо відвідувати", - підкреслив міністр і нагадав, що такий список санаторіїв і готелів - і державних, і приватних, - був опублікований ще у вересні 2012 року.

При цьому Лієв послався на торішню публікацію, де були перераховані 15 здравниць: Алупкінський центральний військовий клінічний санаторій (м. Ялта), дитячий оздоровчий табір "Червоні вітрила" (м. Євпаторія), база відпочинку "Ай-Петрі" (м. Феодосія), санаторій "Червоний Маяк" (м. Ялта), готель "Крим" (м. Ялта), парк-готель "Марат" (м. Ялта), готель "Парковий" ТОВ "Палацовий парк" (м. Ялта), пансіонат " Парадіз "(м. Євпаторія), санаторій" Передгірний "(м. Ялта), пансіонат з лікуванням "Північна Двіна" ТОВ "Компанія "Будімпекс" (м. Алушта), Держпідприємство "Санаторно-курортний лікувальний центр "Феміда" (м. Євпаторія), санаторій "Юність" (м. Ялта), санаторій "Москва" (смт. Алупка), санаторій "Курпати" (м. Ялта), пансіонат "Політ" (смт. Новий Світ).

У своїй публікації Лієв звертався до керівників та керуючих об'єктами з проханням "в корені змінити своє ставлення до них і привести їх до ладу". Список об'єктів був складений на основі відгуків туристів, стану номерного фонду, маркетингової політики та статистики.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News