Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича кажуть, що Україна не зрадила євроінтеграції з МС

П'ятниця, 31 травня 2013, 20:38

Підписавши Меморандум про поглиблення взаємодії з Євразійською економічною комісією, Україна не змінила курс на євроінтеграцію.

Про це заявив керівник Головного управління з питань міжнародних відносин адміністрації президента Андрій Гончарук в ефірі програми Шустер LIVE.

"Не може бути зміни вектора хоча би тому, що курс на співробітництво з ЄС , і з інтеграційними об'єднаннями на терені колишнього Радянського Союзу в рамках СНД чи в рамках нових утворень були започатковані на початку 2000-х років. Тобто ми отримали статус спостерігача в ЄврАзЕС в 2002 році. Ми активно працюємо з ЄС, починаючи з 2000-х. Курс не змінився", - сказав він.

Водночас колишній міністр закордонних справ Володимир Огризко також зазначив, що, підписавши Меморандум, Україна не пішла від євроінтеграції.

"Вектор України не змінився. Тому, що всі документи, які підписані в Астані, якщо говорити про цей Меморандум, насправі нічого під собою не мають. Це декларація", - вважає він.

Як відомо, 31 травня Україна домовилася з Митним союзом Єдиного економічного простору (Росія, Білорусь, Казахстан) про поглиблення співпраці. З української сторони документ підписав прем'єр-міністр Микола Азаров.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування