Лікарі рекомендують Тимошенко лікуватися, незважаючи на страх

Понеділок, 10 червня 2013, 12:58

Німецькі лікарі клініки "Шаріте" рекомендують екс-прем'єру Юлії Тимошенко відновити інвазивну терапію.

Про це заявив журналістам керівник клініки "Шаріте" Карл Макс Айнхойпл після спільного огляду екс-прем'єра з лікарем Аннет Рейсхауер в Центральній клінічній лікарні "Укрзалізниці" (Харків).

"На жаль, не спостерігається дуже сильного прогресу в поліпшенні стану пані Тимошенко... Через майже 1,5 роки, коли відбулися всі ці події і в результаті стагнації всього медичного процесу ми повинні були знову висунути припущення про необхідність прийняття інвазивної терапії", - сказав він.

"Ми говоримо в цьому випадку про стереотактичні заходи, але також і про можливість оперативного втручання", - сказав Айнхойпл.

Він підкреслив, що Тимошенко як і раніше відчуває досить сильний страх, і це значною мірою ускладнює лікування.

Він зазначив, що лікуючі лікарі в Харкові і весь персонал, що працює з пацієнткою, дуже зацікавлені у прогресі лікування і налаштовані дружелюбно.

Айнхойпл зазначив, що німецькі лікарі змогли поговорити з Тимошенко без присутності спостерігача персоналу і відеокамер.

"Ми розглядаємо ці зміни як правильне гуманне рішення", - сказав він.

Айнхойпл зазначив, що він і Анетт Рейсхауер разом з представниками української сторони складуть загальний висновок.

Кроки щодо подальшого лікування будуть намічені після того, як дізнаються думку Тимошенко.

Він підкреслив також, що Тимошенко повинна продовжувати лікування в лікарні, її виписка і повернення до в'язниці не було б позитивним рішенням.

"Шаріте" лікує Тимошенко з 21 травня 2012 року. Німецькі лікарі не відвідували Тимошенко більше 3 місяців.

З 30 грудня 2011 року Тимошенко відбуває покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові за вироком до 7 років позбавлення волі за перевищення влади під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році, при цьому 9 травня 2012 року вона була переведена на лікування до лікарні.

Українські новини

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування