Боротьба за Васильків переїхала до вищої інстанції

Понеділок, 10 червня 2013, 13:36

Кандидати в мери Василькова від УДАРу – Сергій Сабов та екс-мер Валерій Попович подають апеляцію на рішення Київського окружного адміністративного суду щодо оскарження результатів виборів.

Так представник Поповича Микола Неділько подав апеляцію до Київського апеляційного адміністративного суду у неділю. Засідання призначено на  11 червня, 11 годину. Головуючий суддя Володимир Аліменко.

У своїй апеляції Неділько зазначає, що постанова ТВК про визнання обраним регіонала Володимира Сабадаша "прийнята з грубим порушенням норма виборчого законодавства шляхом зловживання ТВК службовим становищем, внаслідок чого підлягала скасуванню Київським окружним адмінсудом",

Неділько вказує на тотальні фальсифікації шляхом вкидання голосів, влаштуванням каруселей, зловживанням членами та головами виборчих дільниць службовим становищем.

Крім того, Неділько підкреслює, що у підсумковому протоколі зазначено, що кількість виготовлених бюлетенів складає 33197 штук, а кількість одержаних дільничними виборчими комісіями на 23 штуки більше – 33220.

"Виникає цілком логічне питання, як так сталося,що виборчих бюлетенів було офіційно виготовлено менше, ніж їх було отримано фактично? Це доводить той факт, що до дня голосування йшла підготовка до фальсифікацій результатів", - наголосив Неділько.

 

Крім того, у підсумковому протоколі з виборів мера Василькова є розбіжності у цифрах, які мали б співпадати за законом про місцеві вибори.

Так, згідно із статтею 71 закону про місцеві вибори, дані в протоколі мають відповідати двом рівняннм.

Згідно з частиною 13 статті 71, кількість невикористаних виборчих бюлетенів у цьому виборчому окрузі + кількість виборців, які отримали виборчі бюлетені, = кількості виборчих бюлетенів у цьому виборчому окрузі, отриманих дільничною виборчою комісією.

 
 

У підсумковому протоколі неспівпадіння за цієї статтею складає 263 бюлетені, що перебільшує різницю між першим та другим місцем, оголошеним комісією.

Крім того, за частиною 34 статті 71,  кількість виборців, які взяли участь у голосуванні, = сумі кількості недійсних бюлетенів на дільниці+ виборчих бюлетенів, голоси в яких подані за кандидатів + виборчих бюлетенів, у яких виборці не підтримали жодного кандидата.

У підсумковому протоколі ця цифра не співпадає, а різниця дорівнює 7.

У свою чергу Сергій Сабов у понеділок також подає апеляцію на рішення окружного адмінсуду, який відмовився визнати дії ТВК при встановленні результатів виборів неправомірними.

Як відомо, на виборах мер Василькова 2 червня виборча комісія Василькова визнала переможцем представника Партії регіонів Володимира Сабадаша. Його відрив від Сабова становить 234 голоси. Третє місце посів двічі екс-мер Василькова Валерій Попович.

7 червня представники кандидата на посаду мера Василькова від "УДАРу" Сергія Сабова подали позов до Київського окружного адмінсуду щодо оскарження результатів виборів мера. У позові наголошувалося на неможливості достовірного встановлення результатів позачергових виборів мера Василькова та необхідності проведення повторних виборів.

За підсумками першого засідання суд не задовольнив клопотання представників "УДАРу" про долучення відеодоказів і матеріалів ЗМІ про те, що характер фальсифікацій під час виборів носив системний і широкомасштабний характер.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування