Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тюремники: можливість "відпустки" Тимошенко неправильно зрозуміли

Вівторок, 11 червня 2013, 13:49

Засудженому можуть дозволити короткостроковий виїзд лише за умови перебування в колонії мінімального рівня безпеки та за наявності документальних підтверджень.

Про це зазначає помічник глави ДПтС України Ігор Андрушко, коментуючи ситуацію, яка склалася після його коментаря з приводу порядку надання ув’язненим особам права короткочасних виїздів.

"Журналіст, з яким я спілкувався, попросив мене роз’яснити законодавство з цього питання, що я власне і зробив. Коли ж деякі ЗМІ дозволили собі зробити висновки з моїх слів, на які я навіть не натякав, я був неприємно вражений. Адже домальовування власної суті до коментаря того чи іншого спікера не додає професіоналізму представникам ЗМІ", - сказав Андрушко.

За його словами, процедура надання засудженим короткострокових виїздів, яку він роз’ясняв представникам ЗМІ, стосується осіб, які відбувають покарання у виправних колоніях мінімального рівня безпеки, а також осіб, які тримаються у дільницях соціальної реабілітації виправних колоній середнього рівня безпеки.

"І це все. Лише у двох випадках передбачена така можливість чинним законодавством та інструкціями, що регламентуються діяльність пенітенціарної служби. Іншого немає. Але головне, що законом чітко регламентовані вимоги до подання такої заяви засудженою особою, чітко регламентований і перелік підстав. А вимоги передбачають обов’язкове надання документальних підтверджень", - додав він.

Ігор Андрушко також назвав спекуляціями заяви адвоката засудженої екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергія Власенка.

"Він не лише перекрутив, як йому вигідно, мої слова, він ще й спромігся підвищити мене до керівника Державної пенітенціарної служби, глави ДПтС.

Насамкінець, Андрушко порадив адвокатам засудженої Тимошенко детальніше ознайомитися із вимогами чинного закону щодо порядку надання засудженим короткочасних виїздів, щоб дарма не радити засудженій особі писати безпідставні звернення.

Як відомо, у понеділок 5 канал повідомив, що речник Пенітенціарної служби Ігор Андрушко заявив про можливість того, що екс-прем'єра Юлію Тимошенко можуть відпустити додому - до хворої матері.

Пізніше стало відомо, що Тимошенко написала заяву з проханням відпустити її до хворої матері.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування