Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Побиті на мітингу журналісти: міліція неефективно розслідує

Вівторок, 11 червня 2013, 17:48

Побиті 18 травня на мітингу журналістка 5 каналу Ольга Сніцарчук і фотограф "Комерсант-Україна" Влад Содель вважають неефективним розслідування міліції.

Про це вони сказали у вівторок під час засідання "Комісії з розслідування фактів нападу на представників засобів масової інформації 18 травня в Києві та розслідування інших фактів тиску на ЗМІ, перешкоджання законній професійній діяльності журналістів".

"Цих людей (спортсменів, які напали на журналістів) можна було затримати ще на місці, і не було б усіх цих слідчих дій, коли не зрозуміло кого вони (міліція) шукають, якщо цих спортсменів всі знають; знають, що вони займаються рейдерством і їх неодноразово бачили і в інших місцях", - сказав Содель.

"Я не розумію, чому міліція так багато часу витрачає на те, щоб встановити, хто ці люди і чому їх досі не знайшли", - додав він.

У свою чергу, Сніцарчук зазначила, що на даний момент міліцією встановлені тільки четверо нападників, причому троє з них проходять у справі як свідки, і тільки на засіданні суду їх можна буде перекваліфікувати на підозрюваних.

Содель підкреслив, що міліція перебувала постійно на місці бійки і бачила все, що відбувається, тому могла ще на місці ліквідувати інцидент, і не було б цих довгих розглядів і спекуляцій.

Слідча комісія на своєму засіданні заслухала журналістів, проте обговорення не відбулося у зв'язку з відсутністю представників правоохоронних органів.

Наступне засідання комісії буде проведено за участю правоохоронців, постраждалих і свідків.

Як відомо, під час акції опозиції 18 травня було побито журналіста 5 каналу Ольгу Сніцарчук та фотографа "Комерсант-Україна" Влада Соделя.

За підозрою у нападі затримали Вадима Титушка. Він був у складі групи з близько 50 осіб, які влаштували бійку зі свободівцями на Великій Житомирський.

Пізніше Шевченківський райсуд Києва випустив Титушка під заставу 22940 гривень.

Ukranews

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...