Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокуратура хоче, щоб справу ректора-педофіла розглянув інший склад суду

Вівторок, 11 червня 2013, 19:42

Прокуратура Києва подала апеляцію на рішення Шевченківського суду, яким справу ректора-педофіла спрямовано на додаткове розслідування, а її фігурантів звільнено з-під варти.

Про це повідомила прес-служба відомства.

"У своїй апеляції державне обвинувачення вимагає скасувати постанову суду першої інстанції, оскільки вважає її незаконною та безпідставною", - йдеться у заяві.

"Однією з підстав, з яких Шевченківський райсуд постановив спрямувати справу за додаткове слідство було необґрунтоване твердження про порушення органом слідства вимог законодавства щодо повноти, всебічності та об’єктивності розслідування", - вважають у прокуратурі. 

"Проте, насправді, слідчими було зібрано беззаперечні докази вини підсудних. Вчинення інкримінованих їм злочинів підтверджується показами потерпілих, свідків, а також самих обвинувачених; відтворенням обстановки та обставин події, очними ставками, впізнанням, комплексом судових експертиз, обшуками, оглядами та низкою інших процесуальних і слідчих дій", - сказано у заяві.

"На переконання державного обвинувачення, під час досудового слідства було з’ясовано всі фактичні обставини, що мають значення для розгляду кримінальної справи у суді", - заявили у відомстві. 

"Але найбільш вражаючим фактом у постанові Шевченківського райсуду є безпідставна й невмотивована зміна підсудним міри запобіжного заходу з тримання під вартою на підписку про невиїзд… При тому, що учасники ОЗГ обвинувачуються у вчиненні тяжких злочинів проти статевої недоторканості малолітніх та неповнолітніх", - сказали прокурори.

"Прокуратура наполягає на скасуванні рішення місцевого суду, обранні підсудним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та направленні справи на новий судовий розгляд у іншому складі суду", - додали у відомстві. 

Як відомо, в серпні 2010 року прокуратурою міста Києва скеровано до Шевченківського райсуду кримінальну справу за обвинуваченням ректора Київської державної академії водного транспорту в організації злочинної групи.

У ході досудового слідства зібрано докази вини п’ятьох членів ОЗГ в утриманні місць розпусти, розбещенні та зґвалтуванні малолітніх та неповнолітніх, виготовленні та розповсюдженні порнографічної продукції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...