Москаль: міліція не має права встановлювати "дрес-код" на протестах

Середа, 12 червня 2013, 10:33

Правоохоронні органи не мають права встановлювати форму одягу для учасників акцій протесту, заявляє депутат від "Батьківщини" Геннадій Москаль.

Так він прокоментував "Тиждень.ua" відповідні законодавчі ініціативи Міністерства внутрішніх справ.

"Не можна встановлювати дрес-код на законодавчому рівні. Не можна заборонити джинси, кросівки, спортивні куртки, шапочки. Хто заборонить людині вдягти шарф на рот чи ніс? Це абсурд!", - заявив Москаль.

"Дрес-код для військових і правоохоронних формувань має бути без масок. Якщо людину вдарили – щоб вона могла його упізнати", - наголосив колишній працівник МВС.

За словами Москаля, відповідного законопроекту про заборону протестувальникам приховувати обличчя під масками, шарфами або капюшонами ще не поданий до Верховної Ради, відтак поки важко говорити про його майбутнє.

"Ми не бачили цього закону. Його немає у Верховній Раді. Це все роздуми вголос Ратушняка", - сказав депутат.

"Суб’єктом законодавчої ініціативи є Кабмін. І доки він не затвердив законопроект, я вважаю недоречним коментування даний законопроект посадовими особами рівня п’ятирозрядного заступника міністра внутрішніх справ", - додав Москаль.

"Ще не є факт, що уряд цей законопроект затвердить. Де гарантія, що Кабмін не поверне цей закон на доопрацювання? Ми бачили лише два месиджи – ніяких масок і ніякої холодної і вогнепальної зброї", - додав він.

Як повідомлялося, у МВС підготували доповнення до законопроекту про мирні зібрання. Однією з ініціатив міністерства є заборона протестувальникам приховувати обличчя під масками, шарфами або капюшонами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News