Лукашенко приїде до Януковича, коли опозиція чекає Гаранта в Раді

Середа, 12 червня 2013, 13:35

Візит президента Білорусі Олександра Лукашенка в Київ запланований на вівторок, 18 червня.

Про це повідомив "Укрінформу" перший заступник міністра закордонних справ Білорусі Олександр Міхневич.

"Візит Лукашенка в Україну запланований на 18 червня", - сказав він.

"Офіційно президенти не зустрічалися близько трьох років, хоча неофіційні зустрічі були постійно (і минулого року 1 липня під час футбольного матчу). Накопичилося багато поточних позитивних питань", - наголосив Міхневич.

За словами першого заступника глави білоруського МЗС, президенти України і Білорусі, зокрема, обговорять питання торгівельно-економічної співпраці.

"Ми не просто продаємо і купуємо, ми створюємо спільні підприємства. Ми активно запрошуємо український бізнес у Білорусь - у фармацевтику, в енергетику і так далі... Ось на ці теми, які є перешкоди на цьому шляху, поговорять президенти, щоб їх усунути", - розповів Міхневич.

Крім того, за його словами, на зустрічі президентів обговорюватимуться питання культурної співпраці.

"Я думаю, треба масштабно провести дні Білорусі в Україні і Дні України в Мінську. Звичайно, президенти повинні прийняти про це своє рішення", - зазначив перший заступник міністра закордонних справ Білорусі.

Раніше лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що лідери опозиційних фракцій зустрінуться з президентом, якщо він 18 червня виступить у парламенті з посланням.

"Якщо ми йдемо до Януковича, то у наступний вівторок він повинен прийти у парламент і виступити з посланням. Опозиція буде готова слухати президента в парламенті, якщо він буде готовий прийти і слухати опозицію", - сказав він 11 червня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування