Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кузьмін: свідчення Гурвіца важливі для слідства проти Тимошенко

Четвер, 13 червня 2013, 12:23

Депутат від "Удару" Едуард Гурвіц має статус свідка у справі про вбивство депутата Євгена Щербаня.

Про це заявив перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін в інтерв'ю газеті "День".

Як відомо, в інтерв’ю "Українській правді" Гурвіц розповів, що спілкувався із Щербанем напередодні його вбивства. Останній розповів Гурвіцу, що замовив його Павло Лазаренко.

"(Гурвіц має) статус свідка. Свідчення Гурвіца дуже важливі для слідства. У нас багато свідків, які дають свідчення про те, хто і як вчинив це вбивство, зокрема про замовників. І ми маємо намір звинуватити в суді і Юлію Тимошенко, і Павла Лазаренка в організації і фінансуванні вбивства Щербаня", - зазначає Кузьмін.

Він уточнив, що у поведінці Тимошенко під час розслідування резонансних справ "простежується певна тактика дій, яка виникла не вчора і навіть не рік тому, Тимошенко користується цією схемою з 1995 року".

"Вона складається з чотирьох складових. Перша - невизнання провини і заперечення своєї причетності до злочину. Друга - звинувачення влади у фальсифікаціях справ, політичному підтексті тощо. Третє - демонстрація тяжкої і тривалої хвороби. Четверта - залучення міжнародних організацій, зокрема політичних союзників, для свого захисту (останнє є сучасним ноу-хау в їхній тактиці)", - уточнив перший заступник генпрокурора.

"А тепер стосовно того, що суди припинили справи щодо Тимошенко. Верховний Суд ніколи не ухвалював рішення про припинення цих справ. Це звичайний обман. Насправді кримінальні справи щодо Тимошенко припинив генпрокурор Святослав Піскун", - нагадав він.

"Але оскільки в суді розглядалася аналогічна справа про припинення всіх справ через суд, то ВСУ ухвалив таке рішення: оскільки Піскун ці справи вже закрив, то суду вже й розглядати нема чого - немає спору. Цей вердикт суду видається стороною Тимошенко за рішення нібито по суті. Це, як бачите, не так", - підсумував Кузьмін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування