"Батьківщину" і "Свободу" ще не запросили на зустріч із Януковичем

Четвер, 13 червня 2013, 13:33

В опозиції не отримували офіційного запрошення на зустріч із президентом Віктором Януковичем і наполягають на його виступі в парламенті зі щорічним посланням.

Депутат фракції "Свобода" Юрій Сиротюк в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" зазначив, що у фракції не обговорювалося питання про участь у зустрічі з президентом Януковичем, оскільки офіційного запрошення на таку зустріч не було.

"Коли надійде офіційне запрошення, ми наполягатимемо на тому, щоб президент виконав конституційну норму і виступив зі щорічним посланням. Я думаю, що опозиція адекватно й гідно відповість на це - діалог між парламентом і президентом необхідний", - сказав Сиротюк.

"Я думаю, що рішення про участь у такій зустрічі ухвалять консолідовано три опозиційні фракції. Я вважаю, що буде правильним, коли ми зберемося і вирішимо, чи потрібна така зустріч й у якому форматі вона має відбуватися", - додав він.

Сиротюк наголосив, що така зустріч є "додатковим форматом спілкування" з президентом.

"Існують визначені Конституцією формати спілкування президента з парламентом, зокрема, конституційна норма про щорічне послання президента парламенту... Як і в будь-якому питанні, існує обов'язкова програма й довільна", - сказав він.

"Очевидно, має бути виконана обов'язкова програма - виступ президента в парламенті зі щорічною доповіддю, а після цього можна говорити про інші форми (зустрічей фракцій із президентом)", - заявив Сиротюк.

Опозиціонер обурився, що Верховна Рада VII скликання працює вже півроку, а президент іще жодного разу не зустрівся з парламентарями.

У свою чергу, депутат "Батьківщини" Сергій Пашинський зазначив, що йому не відомо про точну дату та час зустрічі президента Януковича з лідерами фракцій парламенту.

"Це не ми призначаємо зустріч", - сказав він.

За словами Пашинського, на засіданні фракції обговорювалося це питання.

"Арсеній Яценюк отримав мандат на цю зустріч. Ми висунули кілька вимог до такої зустрічі, які він уже озвучив. Це публічність зустрічі, обговорення питань європейської інтеграції та підписання незрозумілих угод з Митним союзом, звільнення політичних в'язнів і недопущення фальсифікацій на виборах шляхом внесення відповідних змін до законодавства, а також припинення використання правоохоронної системи для обслуговування режиму Януковича", - нагадав він.

Як відомо, 6 червня нардепам було роздано щорічне послання президента до парламенту, однак опозиція висунула вимогу, щоб Янукович виступив у Верховній Раді сам, і заблокувала роботу парламенту.

Президент висловив готовність зустрітися з лідерами фракцій – але опозиціонери вимагають виступу президента у ВР, наприклад, 18 червня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування