Тимошенко все ще чекає план лікування

Четвер, 13 червня 2013, 21:28

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко все ще чекає план подальшого лікування від медиків з берлінської клініки "Шаріте".

Про це сказав захисник екс-прем'єра Сергій Власенко журналістам у четвер після зустрічі з екс-прем'єром в ЦКБ 5 (Харків).

"Вона його (план лікування) ще не отримала", - заявив захисник.

Він не сказав, коли цей план може бути переданий, зазначивши лише, що раніше німецькі лікарі передавали план лікування протягом 7-10 днів після свого приїзду.

За словами Власенка, він не обговорював з главою клініки "Шаріте" Карлом-Максом Айнхойплем деталі можливої ​​операції екс-прем'єра.

"Я спілкувався з професором Айнхойплем (Карл-Макс Айнхойпль - глава правління клініки "Шаріте") в той день, коли він приїжджав (понеділок) і він сказав мені наступне. Перше. Ми вважаємо, що немає прогресу в лікуванні. Друге. Ми вважаємо, що в цих умовах та терапія, яка пропонувалася, взагалі ніякого ефекту не дає, якщо не сказати, що дає регрес", - повідомив Власенко.

"Третє. Ми вважаємо, що потрібно застосовувати інвазивну терапію і ми розглядаємо питання операції. Він не говорив ні що за операція, ні як і де вона може бути проведена, а лише згадав про її можливість", - сказав Власенко.

Він також зазначив, що Тимошенко продовжує лікування. "Лікування не припинене. Лікування вона отримує, але я не готовий коментувати в якому обсязі", - сказав Власенко.

Як відомо, лікарі клініки "Шаріте" (Берлін, Німеччина) Карл Макс Айнхойпл і Анетт Рейсхауер у понеділок оглянули Тимошенко й рекомендували їй поновити інвазивну терапію.

Айнхойпл повідомив, що йдеться про стереотактичні заходи, а також про можливість оперативного втручання.

Він наголосив також, що Тимошенко має продовжувати лікування у лікарні, її виписка й повернення у в'язницю не було б позитивним рішенням.

Із 30 грудня 2011 року Тимошенко відбуває покарання за вироком до 7 років позбавлення волі за перевищення влади під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році.

Однак 9 травня 2012 року вона була переведена з Качанівської виправної колонії в Харкові на лікування до лікарні "Укрзалізниці".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування