Тимошенко скаржитиметься в суд на те, що тюремники не відпустили до мами

Четвер, 13 червня 2013, 21:55

Захисник екс-прем'єра Сергій Власенко заявляє, що Юлія Тимошенко та її захист оскаржуватимуть відмову керівництва Качанівської колонії у проханні про відвідування хворої матері.

Про це йдеться на персональному сайті екс-чиновниці.

"Йдеться про звернення до вищих інстанцій пенітенціарної служби та до прокуратури. Крім того, ми обов'язково надамо ці дані Європейському суду з прав людини", - сказав Власенко. 

Захисник також зазначив, що Тимошенко досі не отримала офіційної відповіді на свою заяву, хоча посадовці пенітенціарної служби коментували цю ситуацію у засобах масової інформації.

"Офіційної відповіді немає, хоча відповідно до частини 2 статті 111 Кримінально-виконавчого кодексу, вони були зобов'язані впродовж доби розглянути заяву та надати відповідь", - додав він. 

Захист Тимошенко також нагадав, що відповідно до статті 111 Кримінально-виконавчого кодексу, засудженим, які тримаються у виправних колоніях мінімального рівня безпеки, а Качанівська колонії є саме такою колонією, може бути дозволено короткочасні виїзди за межі колонії на території України на строк не більше семи діб, не включаючи часу, необхідного для проїзду в обидва кінці (не більше трьох діб), у зв'язку з такими винятковими особистими обставинами як тяжка хвороба близького родича.

Як відомо, у понеділок 5 канал повідомив, що речник Пенітенціарної служби Ігор Андрушко заявив про можливість того, що екс-прем'єра Юлію Тимошенко можуть відпустити додому - до хворої матері, у якої через переживання відмовили ноги.

Пізніше Тимошенко написала заяву з проханням відпустити її до мами.

Однак після цього в ефірі 5 каналу заступник голови ДПтС сказав, що розглянули клопотання Тимошенко, але підстав відпустити не знайшли.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування