Тюремники кажуть, що законно відмовили Тимошенко у виїзді

П'ятниця, 14 червня 2013, 11:40

Пенітенціарна служба заявляє, що відмова Юлії Тимошенко у візиті до матері законна, і роз’яснення з цього приводу засуджена екс-прем’єр отримала протягом доби.

Про це йдеться в заяві Державної пенітенціарної служби у відповідь на заяву захисника Тимошенко Сергія Власенка про намір оскаржувати відмову керівництва Качанівської колонії у проханні про відвідування хворої матері.

ДПтС заявляє, що стаття 111 Кримінально-виконавчого кодексу чітко регламентує як час надання відповіді засудженій особі на прохання про короткочасний виїзд за межі виправного закладу, так і вимоги до написання відповідної заяви.

"У випадку із засудженою Тимошенко такі вимоги витримані не були. Але навіть незважаючи на це, співробітники колоні в межах доби після надходження заяви від засудженої надали їй відповідні роз’яснення щодо рішення Качанівської виправної колонії з приводу її заяви", - стверджує відомство.

"Якщо сама засуджена особа приховала цю інформацію від свого захисника, то це не означає, що керівництво колонії не надало роз’яснення засудженій, хоча, ще раз підкреслимо, і не було зобов’язане законом це робити, оскільки оформлення заяви засудженої не відповідало вимогам закону", - заявляє ДПтС.

Там переконані, що, "знаючи вимоги ст.111 КВК України, будь-який юрист в змозі зрозуміти, що дії пенітенціарної служи є законними".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування