Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соболєв ще не вирішив, чи ліквідує свою партію заради "Батьківщини"

П'ятниця, 14 червня 2013, 13:24

Завершення процесу об'єднання партій "Батьківщина", "Фронт змін" та "Реформи і порядок" можливе до кінця 2013 року.

Про це повідомив заступник глави фракції "Батьківщина", лідер партії "Реформи і порядок" Сергій Соболєв, передають "Українські новини".

"Ми розраховуємо на період десь до півроку, за який буде об'єднання в рамках "Батьківщини" на рівні міста, району, області, села на нижчих рівнях", - сказав він.

Депутат нагадав, що законодавством не передбачено об'єднання або злиття партій, і в суботу, 15 червня, партіями буде прийнято політичне рішення.

"Об'єднання партій відбувається через подачу заяв в якусь партію або при створенні нової партії. Ясно, що ми не підемо на створення нової партії - це однозначно. Це буде об'єднання в рамках "Батьківщини", - зазначив депутат.

Він підкреслив, що рішення про об'єднання партій має прийматися окремо на їх з'їзді.

"Кожна партія приймає це рішення відповідно до статуту. У нас це рішення, наприклад, було прийнято, коли ми йшли в Блок Юлії Тимошенко. Для цього створюється спеціальна комісія, яка підписує угоду", - уточнив він.

Разом з тим Соболєв зазначив, що партії при цьому не припинять діяльність, і їх ліквідація залежатиме від того, чи буде це вигідно зважаючи на майбутні виборчих кампаній, оскільки партії є суб'єктами подання кандидатур до складу виборчих комісій.

Також він підкреслив, що процес припинення діяльності партії теж досить тривалий, тому що місцеві організації партії перебувають у статусі юридичних осіб, і їх ліквідація займає кілька місяців.

Разом з тим він додав, що повноваження керівних органів ПРП, згідно його статуту, закінчуються в жовтні.

На цей час, за словами Соболєва, заплановано проведення з'їзду.

Як відомо, "Батьківщина" має намір обговорити об'єднання з опозиційними партіями "Фронт змін", "Реформи і порядок" та зміни в статуті на з'їзді в п'ятницю.

15 червня в Києві заплановано урочисті заходи, присвячені об'єднанню опозиційних партій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...