Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

УДАР заявляє, що не обнуляв списки у Київраді

П'ятниця, 14 червня 2013, 14:41

У фракції УДАР у Київраді не подавали документи до міської територіальної виборчої комісії про "обнуління" списків кандидатів у міськраду, але вважають чинну Київраду нелегітимною.

Про це сказала журналістам депутат із фракції УДАР у Київраді Ганна Старостенко, повідомляє УНІАН.

"Ми до виборчої комісії не подавали заяву. Але Віталій Кличко зробив заяву про те, що ми не визнаємо Київраду легітимним органом місцевого самоврядування після 2 червня", - сказала Старостенко.

"Ми не подавали про "обнуління" списку, але позиція чітка: не визнаємо Київраду легітимним органом", - заявила вона.

За словами Старостенко, депутати від УДАРу ходитимуть на засідання сесії міськради, але не голосувативатимуть.

"Ходитимуть на засідання для того, щоб інформувати громадськість, які питання піднімаються і як вони вирішуються", - зауважила вона.

За словами Старостенко, у деяких комісіях Київради за відсутності УДАРівців не буде кворуму.

Вона наголосила, що виборче законодавство не передбачає "обнуління" списків.

"Тому в будь-якому випадку ми будемо вимагати на вищому рівні прийняття постанови про проведення дострокових виборів мера і Київради", - заявила Старостенко.

Раніше газета "Комерсант-Україна" повідомила, що фракція УДАР у Київраді, як і столична фракція "Батьківщини", подала до тервиборчкому заяву про обнуління виборчого списку.

Як відомо, Конституційний Суд постановив, що чергові вибори депутатів та голови Київради мають відбутися восени 2015 року.

Опозиція і громадськість же вимагала провести їх у 2013 році, наполягаючи, що термін чинної Київради на початку червня завершується.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...