Тюремники кажуть, що Тимошенко проміняла адвоката на масаж. Захист - їй гірше

П'ятниця, 14 червня 2013, 17:07

Пенітенціарна служба заявляє, що не перешкоджала ніколи зустрічі Юлії Тимошенко з захисниками.

Про це йдеться в заяві прес-служби у відповідь на звинувачення "Батьківщини", що захисника Тимошенко Миколу Титаренка, протримавши 2 години, так і не допустили до підзахисної.

"Співробітники Качанівської колонії не чинять і ніколи не чинили жодних перешкод щодо відвідування засудженої особи Тимошенко її захисниками, у тому числі і захисником Титаренком", - сказано в заяві.

За їх версією, Тимошенко, незважаючи на рекомендації німецьких лікарів припинити масажні процедури, відмовляється виконувати такі пропозиції німецьких медиків, і продовжує вимагати проведення їй масажів.

"Тому сьогодні, саме у час прибуття адвоката, засуджена перебувала на масажі, тому і працівники колонії, і, відповідно, адвокат чекали на завершення цієї процедури", - сказано в повідомленні.

За словами пенітенціарників, після того, як процедуру було завершено, представниця колонії поінформувала засуджену про прибуття адвоката та запропонувала останній прослідувати до кімнати побачень для проведення зустрічі із захисником. Але Тимошенко заявила, що "немає бажання спілкуватися із захисником, і попросила переказати від неї вибачення для Титаренка, а також поінформувати останнього, щоб захисник прийшов в інший день".

"Крім того, вважаємо за необхідне зазначити також і про те, що це вже не вперше засуджена Тимошенко відмовляється від побачень, то з адвокатами, то зі своїми партійними соратниками", - сказано в повідомленні.

"На наше стійке переконання, знаючі про відсутність будь-яких повноважень у пенітенціарної служби забороняти чи не дозволяти зустрічі із захисниками, засуджена умисно відмовляється від їх проведення, з однією метою – дати привід своїм соратникам безпідставно звинувачувати пенітенціаріїв у начебто вчиненні якихось перешкод", - зазначається в ньому.

Водночас захист Юлії Тимошенко проситиме німецьких лікарів якомога швидше приїхати до лідера опозиції.

Як стало відомо захисникам Юлії Тимошенко з поінформованих джерел, стан здоров‘я Юлії Тимошенко різко погіршився, а тюремники замовчують цю інформацію та не допускають захисників до неї.

"Тюремники продовжують маніпулювати інформацією щодо Юлії Тимошенко. Захиснику лідера опозиції Миколі Титаренку сказали, що Юлія Тимошенко начебто не хоче нікого бачити, а насправді проблема в іншому - тюремники замовчують інформацію про різке погіршення стану здоров‘я Юлії Тимошенко. Проте, світ не без добрих людей і навіть мури не є перешкодою в отриманні інформації", - йдеться у заяві прес-служби партії.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування