У Тимошенко вже прочитали, що США проситимуть її звільнення

Субота, 15 червня 2013, 10:19

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко має бути звільнена на підставі рішення Євросуду.

Про це йдеться у проекті резолюції Сенату Сполучених Штатів Америки, який підготував сенатор і представник більшості Дік Дурбін у співавторстві з чотирма іншими сенаторами, повідомляє офіційний сайт Тимошенко.

Вони підготували проект резолюції та направили на розгляд сенатському комітету з міжнародних відносин.

"Сенат закликає уряд України звільнити екс-прем'єра Юлію Тимошенко з ув'язнення у світлі рішення Європейського суду з прав людини, ухваленого у квітні 2013 року. Сенат також закликає членів Європейського Союзу включити звільнення Тимошенко з ув'язнення до переліку важливих критеріїв для підписання угоди про асоціацію України з Євросоюзом на саміті Східного партнерства у Литві", - йдеться документі.

У проекті також зазначається, що Сенат підтримує розвиток більш тісних зв’язків України з Європою, США та іншими демократичними державами. 

"Сенат висловлює свою стурбованість і розчарування тим, що продовження вибіркового політично мотивованого переслідування колишнього прем'єра Юлії Тимошенко послаблює відносини України з Європою, Сполученими Штатами та демократичною спільнотою", - йдеться у проекті резолюції. 

Як відомо, 30 квітня 2013 року Європейський суд з прав людини визнав незаконним та політично мотивованим арешт Тимошенко 5 серпня 2011 року у рамках судового розгляду так званої "газової" справи та подальше її тримання під вартою.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування