Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У власності Новинського в Криму знайшлося п’ять vip-пляжів

Неділя, 16 червня 2013, 14:26

На узбережжі Судака ґрунтовно закріпилася родина народного депутата і екс-спікера Криму Бориса Дейча, вотчиною якого називають Судакський регіон.

На відміну від південнобережних пляжів, доступ до моря в Судаку, за великим рахунком, вільний, пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Центр журналістських розслідувань".

За даними Судакської міськради, у місті 11 пляжів, з яких 2 лікувальних, 3 оздоровчих, 6 – загального призначення. Крім того, міськрада уклала 3 договори оренди з призначенням – дитячі пляжі.

На сайті міністерства курортів і туризму АРК в реєстрі судакських пляжів значиться велика кількість користувачів пляжів, серед яких – голова місцевого меджлісу, депутати міської ради, приватні підприємці.

У  міськраді зазначили, в цьому році більшість міських пляжів в оренду не передавалися, і право їх використання без конкурсу передали комунальному підприємству "Курортне агентство".

Втім, це не стосується тих пляжів, щодо яких укладено договори оренди на 50 років. Серед орендарів – фірми "Універсал-сервіс", ВСТОК "Водний світ", які пов’язані зі Борисем Дейчем, а також туристсько-оздоровчий комплекс "Судак", який раніше контролювався Дейчем, а тепер через низку офшорних фірм належить Вадиму Новинському.

У ТОК "Судак" – п’ять окремих обладнаних пляжів, вхід на які можливий тільки за наявності гостьової карти.

Обмежений доступ до пляжів також в пансіонаті "Львівський залізничник", реабілітаційному центрі МВС України "Сокіл", а також туристсько-оздоровчому комплексі "Горизонт", що є дочірнім підприємством ЗАТ "Кримтур", заснований колишнім заступником голови Ради міністрів і екс-главою комісії з питань курортів Євгеном Михайловим.

Крім названих пляжів решта – поки доступні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування