Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Королевська мріє, щоб обидва її сини працювали за 852 гривні

Неділя, 16 червня 2013, 15:22

Міністр соціальної політики Наталія Королевська мріє, щоб обоє її синів стали лікарями і продовжили лікарську династію родини її чоловіка.

Про це Королевська заявила в інтерв`ю "Укрінформу".

"У родині мого чоловіка всі лікарі - і його сестра, і брат, і батьки були лікарями, і він сам здобув медичну освіту, але не став лікарем, тому сімейна медицина у нас реалізується в буквальному розумінні", - зазначила Королевська.

"Я б дуже хотіла, щоб двоє моїх синів теж стали лікарями і продовжили династію чоловіка, але поки що вони таких задатків не проявляли і жаб не різали", - додала міністр.

На запитання, чи вважає вона професію медика в нашій країні вдячною, Королевська зауважила, що вона насамперед дуже складна і вимагає великої самовіддачі.

"Саме тому зараз туди не дуже активно йде молодь, а кадри оновлюються повільно. У нас понад 40% людей, які працюють у медичній сфері, пенсійного або передпенсійного віку", - додала глава Мінсоцполітики.

У березні Кабінет міністрів ухвалив постанови, спрямовані на покращення умов оплати праці медичних працівників. Відтак з 1 жовтня медичним працівникам системи екстреної медичної допомоги передбачена надбавка за особливий характер праці у розмірі до 20% посадового окладу та матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань у розмірі однієї ставки на рік.

"Ухвалення документа спрямоване на підвищення у 2013 р. посадових окладів працівників бюджетної сфери, зокрема працівників державних і комунальних закладів охорони здоров’я, оплата праці яких здійснюється на основі ЄТС, виходячи з посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду з 1 січня — 852 грн.", - зазначили в Кабміні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування