Українські дипломати не помітили у Туреччині жодних небезпечних заворушень

Неділя, 16 червня 2013, 21:28

Сказати, що Туреччина охоплена полум’ям протесту або революції – явне і безґрунтовне перебільшення. Загрози для українських туристів у містах, де відбуваються сутички мітингувальників з поліцією – немає.

Про це в ефірі ICTV заявив генеральний консул України в Стамбулі Богдан Яременко.

"Очевидно, те, що ми бачимо зараз у Туреччині – прорив громадської думки щодо певних проблем, які накопичилися за останні роки. Їх, можливо, було важко помітити раніше, оскільки країна за останні десятиліття дуже стрімко розвивалася - і в економічному, і в демократичному, суспільному плані", - зазначив Яременко.

Коментуючи питання про те, що вже кілька тижнів тривають сутички демонстрантів з поліцією, а маніфестантів розганяють водометами та сльозогінним газом, Яременко зауважив: "Це відбувається переважно у вечірній час і триває до ночі, і переважно – на невеликих площах".

"Якщо українці приїжджають у Туреччину відпочивати на морі, у Стамбул – як туристи, чи в інші історичні міста, чи у бізнесових справах – сказати, що їм загрожує щось більше, ніж за звичайних обставин, ми не можемо, підстав для цього у нас немає. Загрози таким відвідувачам Туреччини немає", - заявив генконсул.

"Перебування в епіцентрі протестних подій, участь у них може становити небезпеку, особливо там, де проявляють себе радикальні, часто – невстановлені угруповання", - додав Яременко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News