Попов більше не говорить про вибори

Понеділок, 17 червня 2013, 15:33

Голова КМДА Олександр Попов вже відмовляється відповідати на запитання про вибори мера Києва.

Про це він заявив Попов на прес-конференції в понеділок, приуроченій до триріччя своєї діяльності в КМДА.

"Не хочу вдаватися в політику і не буду глибоко коментувати питання, тому що немає сьогодні виборчого процесу, і немає про що говорити", - заявив Попов.

Він заявив, що КМДА продовжуватиме працювати з чинним складом Київради.

"Діє міська рада, ми готуємо засідання, тому, безумовно, в законному плані працюватиме Київська міська державна адміністрація", - сказав він.

За його словами, КМДА працюватиме з Київрадою "щодо ухвалення рішень, нормативних актів", проте одночасно готова обговорити пропозиції громадських організацій, зокрема, так званого "альтернативної Київради", яку було створено в рамках акції протесту проти роботи столичних депутатів після завершення їхнього терміну повноважень після 2 червня.

Як повідомлялося, у Верховній Раді двічі було провалене голосування за призначенням виборів Київради і мера столиці. Партія регіонів відмовлялася голосувати до ухвалення рішення Конституційного Суду з цього питання.

КС ухвалив вердикт про те, що чергові місцеві вибори в Україні мають відбуватися одночасно в жовтні 2015 року, незалежно від того, якими були попередні вибори - чергові або позачергові.

Опозиція вважає, що це рішення КС не стосується ситуації в столиці, оскільки зараз тут необхідно проводити позачергові вибори, оскільки депутати Київради і мер столиці були обрані п'ять років тому, мер столиці Леонід Черновецький подав у відставку рік тому, а термін повноважень столичних депутатів завершився 2 червня. Тому вони внесли до парламенту вже третій законопроект про призначення позачергових виборів у столиці.

Партія регіонів вважає, що рішення КС поширюється на ситуацію в Києві, тому тут необхідно проводити чергові місцеві вибори в 2015 році.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News