Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Безсмертний: Янукович приймає диктатора, а українці їдять радіоактивне

Вівторок, 18 червня 2013, 16:54

Роман Безсмертний, який колись був послом України у Білорусі, нарікає, що радіоактивна продукція із Білорусі безконтрольно розповсюджується по Україні.

Про це йдеться в його замітці на сайті Радіо "Свобода".
 
"Стверджую, що в Біларусі більшість продуктів харчування не проходять по навіть українських параметрах радіаційного контролю. І тут слід згадати про питання кордонів. З 12-ти митних переходів облаштовані лише 2, а це свідчить про те, що радіоактивна продукція безконтрольно розповзається по всій Україні", - заявляє Безсмертний.

"Більше того, корови пасуться в так званій Чорнобильскій зоні, виконуючи програму надоїв. А сам президент (Білорусі) Лукашенко говорить про те, що все в межах норми. От тільки в магазинах самі білоруси досі лякаються продуктів Гомельського виробництва", - зазначив він.
 
"Пиво? В результаті змови транснаціональних корпорацій та їхніх контрагентів у владних коридорах штучно диктуються експортні ціни українським виробникам. З року в рік ведеться бездумна дискусія між українськими виробниками та чиновниками "бацьки", результатом якої є встановлення адміністративних цін, які понижують конкурентноздатність українських виробників", - додає Безсмертний.

Є, за його словами, і проблеми з розрахунками: "Як правило, співвідношення тут два до одного не на користь українців. Українські суб'єкти господарювання розраховуються гірше. Причому прострочена і поточна заборгованість більше з українського боку і складає біля $200 млн...".

Також, зазначає Безсмертний, є низка проблемних питань: "майно санаторію "Білорусь", регулюючі плотини рівня води на річці Прип'ять, розробка Хотиславського крейдяного родовища, вантажне судноплавство по річці Дніпро, транзит нафти через нафтопровід Одеса-Броди далі територією Республіки Біларусь до Європи, транзит електроенергії до Балтійських країн...".

"Питання різного роду транзитів неможливі через перебування Республіки Білорусь у Митному союзі. В цих проблемах присутня третя сторона і це Російська Федерація, яка зберігає нецивілізовані правила функціонування енергоринку. Щодо нерухомого майна, то торгувати територією держави не має права ніхто", - наголосив політик.
 
Однак Безсмертний вважає, що президенти України й Білорусі Віктор Янукович та Олександр Лукашенко "бачаться з інших причин".

"Президента Януковича "турбує" проблема Митного союзу та всіх інших видуманих в Москві політичних прожектів. А диктатор Лукашенко заскочений ідеєю запрошення зненацька на Вільнюський саміт "Східного партнерства", - зазначає дипломат.

Його дивує, що "Лукашенко обзиває і п. Баррозу козлом, а п. Януковича вшивим, а вони приймають і в гості кличуть".
 
"Неприємно, що президент України офіційно приймає диктатора", - додає Безсмертний. 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування