Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сергія Бута відправили до СІЗО за викрадення черниць

Вівторок, 18 червня 2013, 22:47

У Києві заарештований підозрюваний у викраденні двох черниць брат екс-нардепа Юрія Бута Сергій.

Як повідомляє KP.UA у вівторок, Бут узятий під варту - відправлений до Лук'янівського СІЗО.

"Черниці зникли ввечері 14 червня, а 17 червня знайшлися - повернулися самі в монастир. Сказали, що їх викрали: тримали в підвалі і вимагали якісь гроші. Мова про гроші йде, оскільки настоятельку могли випадково втягнути в аферу з продажем автомобілів. Нібито одна з жінок, близька до духовенства, збирала з людей гроші, а потім зникла з 160-ма мільйонами гривень. Кредиторам вона сказала, що всі гроші віддала настоятельці", - йдеться в повідомленні.

Водночас ТСН повідомляє про зв'язки Бута з архієпископом Олександром, до якого пішли черниці в день зникнення.

"Архієпископ Олександр (Драбинко) поки що проходить у справі, як свідок... Дружина Сергія Бута повідомила кореспонденту ТСН, що Бут і Драбинко дружили. Крім того, як стало відомо з джерел, низка компаній Бута і Драбинка зареєстровані за однією адресою в центрі Києва", - йдеться в повідомленні ТСН.

Як відомо, 17 червня в Києві знайшлися зниклі 14 червня черниці - настоятелька Свято-Покровського монастиря Тетяна Шамайло та її помічниця Катерина. Агентству "Інтерфакс-Україна" вдалося лише підтвердити цю інформацію, проте подробиць інциденту ні в міліції, ні в прес-службі Української православної церкви (Московського патріархату) дізнатися не вдалося.

Настоятелька з помічницею в п'ятницю ввечері вирушила до Лаври після дзвінка секретаря митрополита - архієпископа Олександр Драбинко.

"З території Лаври сестри не виходили ... У міліцейському орієнтуванні час зникнення датується чвертю на дванадцяту ночі. На наступний ранок настоятельку і її помічницю оголосили в розшук", - пише KP.UA.

За даними видання, в міліції розглядали версію, що черниць викрали через борги шахрайки, яка видавала себе за послушницю монастиря.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування