Опозиція просить Раду розслідувати "бійню" на полях під Миколаєвом

Середа, 19 червня 2013, 13:47

Фракція "Батьківщина" вимагає створення ТСК щодо розслідування збройного конфлікту у Миколаївській області на фірмі опозиційного кандидата Аркадія Корнацького.

Про це заявили на брифінгу у Верховній Раді депутати Андрій Парубій, Ігор Бриченко і Олег Медуниця, які напередодні відвідали місце інциденту.

"Ми маємо створити ТСК для того щоб усе це злочинне угруповування (нападників) можна було знайти і заарештувати. Бо якщо ми не зупинимо їх сьогодні, то завтра вони прийдуть до будь-кого із підприємців і завтра вони будуть на виборчих дільницях у проблемних округах", - уточнив він.

За словами Парубія, депутати затримали трьох мешканців Миколаєва на прізвища Карагудін, Андреєв та Панасенко, і вилучили із їхньої машини газовий пістолет "Шмайсер" перероблений бойовий, пістолети "Форти" та "Макарова", 6 заточених сокир і два кайла.

"Під тиском депутатів міліція була змушена затримати цих осіб, однак через кілька годин іх відпустили, нібито через брак доказів. А Карагудіна залишили під вартою тільки тому, що його напад був зафіксований на відео, а також тому, що потерпілий водій "Агрофірми Карнацьких" чітко вказав, що отримав вогнепальне поранення саме від цієї людини", - уточнив депутат.

Парубій нагадав, що проти затриманого порушено справу за статтею "хуліганство" і наголосив, що опозиція вимагає пере кваліфікування справи на "бандитизм".

За його словами, депутати відвідали потерпілих у лікарні і побачили "жахливе видовище".

"Лежать молоді хлопці з кульовими пораненнями по тілу. Один з них брав участь у бойових діях і сказав, що не бачив такого навіть там", - зазначив він.

Парубій уточнив, що опозиція покладає персональну відповідальність за інцидент на президента Віктора Януковича та його ставленику, губернатору Миколу Круглова.

Депутат також в черговий раз заперечив заяви влади про суто господарський конфлікт.

"Губернатор Круглов планує балотуватися по тому ж округу, що і Корнацький, і має на меті знищити конкурента", - підсумував він.

Як відомо, у вівторок колишній кандидат в депутати Верховної Ради від партії "Батьківщина" у 132 окрузі (Первомайськ, Миколаївська область) Аркадій Корнацький заявив про рейдерське захоплення ТОВ "Агрофірма Корнацьких". Не обійшлося без поранень.

Корнацький також заявив, що нападом на його фірму керують особисто губернатор Круглов і генпрокурор Пшонка. Водночас у ГПУ спростували причетність глави відомства до згаданої фірми.

У свою чергу голова Миколаївської облдержадміністрації Микола Круглов стверджує, що "Агрофірма Корнацьких" зайняла землю в селі Чаусово-2 Первомайського району незаконно.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:35
У Грузії четвертий вечір поспіль протестували проти закону про "іноагентів" у трьох містах
09:31
Безпрецедентний крок: демократи намагаються врятувати "проєкти Джонсона" з допомогою Україні
09:30
Нафта підскочила у ціні на 3 долари на тлі атаки Ізраїлю по Ірану
09:17
Комбінований удар по Україні: сили ППО збили 22 ракети, 2 з яких Х-22 та 14 "Шахедів"
09:14
Внаслідок обстрілів призупинена робота вокзалу у Дніпрі
09:06
Інтерв'юВ.о. міністра спорту: Якщо взяти абсолютне значення, то кількість заброньованих футболістів – це невелика частина
08:58
Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ – носій ракет Х-22
08:55
фото, доповнено Ракетний удар росіян: у Дніпрі 2 загиблих, у Синельниковому – 6, серед них 2 дітей
08:32
Росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ на 6-ти напрямках: за добу 82 боєзіткнення
08:17
Речницю Сил оборони півдня Гуменюк звільнили
Усі новини...