Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиційні партії підтримують більше 30% українців, ПР - лише 17%

Середа, 19 червня 2013, 14:11

Партію регіонів підтримує лише 17,3% виборців.

Про це свідчать дані соціологічного дослідження, проведеного "СОЦИС" спільно з Інститутом політичних і етнонаціональних досліджень НАН України.

"Батьківщина", на разі, посідає другу позицію – 15,9%. Партія "Удар" – 12,4%. ВО "Свобода" та Комуністична партія України також мають достатньо стійку і вагому підтримку населення – 6,1% та 5,1% відповідно.

Інші партії набирають менше одного відсотка підтримки виборців.

Якби вибори президента відбулися найближчої неділі, кандидатуру Януковича підтримала б виборців – 18,1%.

Другу позицію посідає Кличко – 16,2%, а третю Яценюк – 9,7%. Тимошенко в гіпотетичний список кандидатів в президенти - не вносилась.

Близько третини виборців заявляють, що не знають за якого кандидата віддали б свій голос та чи взагалі прийшли б на вибори.

Українці демонструють досить високий рівень електоральної активності, адже близько 70% виборців готові чи скоріше готові взяти участь у волевиявленні. При цьому тих, хто протилежної думки – близько 21%.

Слід відзначити, що близько 40% виборців заявляють, що не знають за кого будуть голосувати та чи взагалі прийдуть на виборчі дільниці в день проведення виборів до Верховної Ради України якби вони відбулись найближчим часом.

Дослідження було проведене у період з 21 травня по 3 червня 2013 року по всій території України методом особистого інтерв’ю за місцем проживання респондентів.

Метод відбору респондентів – квотна вибірка (за ознаками вік та стать). Загалом було опитано 2004 респондентів у віці від 18 років і старше, вибірка репрезентативна загалом для України за показниками віку, статі та розміру населеного пункту.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...